Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Winter-Schulze viert 75-ste verjaardag

Madeleine Winter-Schulze en Isabell Werth. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Paardeneigenaresse Madeleine Winter-Schulze is vandaag 75 jaar geworden. De Duitse ondersteunt de topruiters Isabell Werth, Ludger Beerbaum en Ingrid Klimke. Daarnaast heeft de paardensport in het algemeen veel te danken aan haar.

Madeleine Winter-Schulze kocht paarden zoals Satchmo, Don Johnson en El Santo (Isabell Werth), ColestusChampion du Lys, Goldfever, Gotha en Souvenir (Ludger Beerbaum) en Butss Abraxxas (Ingrid Klimke). Ook de merrie Bella Rose van Isabell Werth is in eigendom van Winter-Schulze en ze stelde het toptalent Weihegold OLD – die in eigendom eigendom van Christine Arns-Krogmann – veilig met het oog op de Olympische Spelen in Rio .

Winter-Schulze ontving meerdere prijzen voor haar enorme betrokkenheid bij de Duitse paardensport. Zo kreeg ze in 2013 de ‘Meteor Prijs’ uitgereikt en vorig jaar op het CSI Basel de ‘Award of Honour’. In het verleden was de in Berlijn geboren Winter-Schulze zelf ook actief in de sport. Zowel in de dresuur als het springen behaalde ze de Duitse kampioenstitel.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook