Ga naar hoofdinhoud

Maher wint tweede Grote Prijs op rij

Triple X, hier onder Ben Maher Foto De Paardenkrant
De Brit Ben Maher won gisteren in Wellington zijn tweede Grote Prijs op rij. Op de rug van Mario Deslauriers’ voormalig toppaard Urico (v. Zandor Z) reed hij zaterdag voor de ogen van vierduizend toeschouwers naar de overwinning in de met 82.000 dollar gedoteerde Grote Prijs. De tweede plek ging naar de Ier Shane Sweetnam, gevolgd door de Amerikaanse amazone Brianne Goutal.

Vorige week won Maher met de BWP-merrie Cella (v. Cento) al een Grote Prijs tijdens de WEF Wellington. De samenwerking tussen Maher en Jane Clark (eigenaresse van Urico en Cella) lijkt daarmee zeer voorspoedig te verlopen.

Maher schudde de concurrentie van zich af door in 43,81 seconden een foutloze barragerit neer te zetten. De Ierse springruiter Shane Sweetnam kon met zijn Quite Easy-dochter Siri niet aan die tijd komen. Hij finishte in 44,99 seconden. Voor Brianne Goutal zat er met haar Heartbreaker-dochter Uata een derde plek in.

Op de vierde plek eindigde ‘oude bekende’ Simon (v. Mr. Blue) onder Beezie Madden. Het voormalig toppaard van Jeroen Dubbeldam werd door Madden in 45,55 seconden foutloos rondgestuurd. Een ander bekend paard vanuit de Nederlandse springsport was Uraguay (v. Nairobi), die onder Mario Deslauriers op een zesde plek eindigde. Deslauriers zette met het voormalige paard van Albert Zoer een dubbele nul ronde neer met een barragetijd van 46,82 seconden.

Bron: Horses / Worldofshowjumping.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook