Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten Nederlands kampioen Youg Riders

maikel van der vleuten nederlands kampioen young ridersNadat vader Eric van der Vleuten vandaag de Grote Prijs van Mierlo op zijn naam schreef, deed zoon Maikel van der Vleuten het nog eens dunnetjes over door voor de derde maal het Nederlands kampioenschap springen voor Young Riders op zijn naam te schrijven. Hij deed dit met zijn merrie VDL Groep Naomi (v. Concorde).

Van der Vleuten eindigde ook op de tweede plaats met VDL Groep Dargita. Deze uitslag telt niet mee omdat je als ruiter mag één keer in de prijzen mag vallen op een kampioenschap. Het zilver ging daarom naar springamazone Chantal Regter met Olijfje (v. Epilot). Brons was er voor Gerben Morsink met Carthino (v. Carthago Z).

,,Het is prachtig als je het waar kunt maken om in eigen huis te winnen,” vertelt een zichtbaar blije Van der Vleuten.

In het derde en laatste onderdeel van dit Nederlands kampioenschap was er geen beslissende barrage meer nodig. Na de twee manches had Van der Vleuten met VDL Groep Naomi vier strafpunten. Regter sprong twee foutloze parcoursen, maar had al 6,91 strafpunten uit de vorige twee onderdelen staan. Gerben Morsink moest in deze laatste wedstrijd acht strafpunten noteren, wat een totaal van 10,22 strafpunten maakte.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook