Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten overtuigd van Europese overwinning Riders Masters Cup

Maikel van der Vleuten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dit weekeinde wordt de eerste ronde van de Riders Masters Cup verreden op het Longines Masters evenement in Parijs. De twee meest toonaangevende continenten in de springsport, Europa en de Verenigde Staten, nemen het daar dan tegen elkaar op. Maikel van der Vleuten geeft in een video op de Facebookpagina van de Riders Masters Cup aan het gevoel te hebben dat Europa deze keer gaat winnen van de VS. Mede omdat dit een thuiswedstrijd is voor Europa en grootste deel van het publiek Europees is.

De Riders Masters Cup is gebaseerd op de meest prestigieuze wedstrijd voor de golfspelers, de in 1927 opgerichte Ryder Cup. Hierin nemen de beste golfspelers uit Europa het op tegen die uit de Verenigde Staten.

Duel

Het duel tussen Europa en de VS wordt verreden door twee teams, met ieder vijf combinaties, die het tegen elkaar op moeten gaan nemen. Donderdag worden de definitieve teams bekend gemaakt door de bondscoaches te weten: Robert Ridland (Amerikaanse team) en Philippe Guerdat (Europese team). Via loting wordt vervolgens de volgorde van de ruiters bekend gemaakt.

Het parcours

Nederland levert de parcoursbouwer voor het Grand-Prix parcours, namelijk: Louis Konickx. De tweede ronde van de Riders Masters Cup is op 28 april 2018 op het evenement Longines Masters in New York.

Bron: Riders Masters Cup

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook