Ga naar hoofdinhoud

Man aangehouden voor verwaarlozing paard, geiten en schapen

In Beneden-Leeuwen heeft de politie een 48-jarige man aangehouden voor het verwaarlozen van geiten, schapen en een paard. Ook had de man kadavers op zijn terrein liggen. De dierenpolitie ontdekte de verwaarloosde dieren na een melding via het algemene meldnummer 144. Een van de schapen bleek er zo slecht aan toe dat een dierenarts het dier moest laten inslapen.

In een wei troffen de agenten meerdere schapen aan die ondervoed en verwaarloosd waren. Ook in een schuur bij het bedrijf van de man werden nog meer schapen, geiten en een paard gevonden. Deze dieren waren vermagerd, hadden nauwelijks drinkwater en ze stonden in vieze stallen.

Omdat er in de stallen schapenkadavers lagen heeft de politie de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingeschakeld.

Een woordvoerder van de NVWA laat weten dat een dierenarts heeft vastgesteld dat dieren van de man uit Beneden-Leeuwen werden verwaarloosd. Er zijn geen dieren in beslag genomen. “We houden de situatie daar nu extra in de gaten,” zegt hij.

Bron: Horses/ Omroep Gelderland

 

 

2 reacties op “Man aangehouden voor verwaarlozing paard, geiten en schapen

  • marjolein

    Ik snap nooit waarom dit soort mensen toch de overgebleven dieren mogen houden. Het wordt extra in de gaten gehouden staat er in het artikel. Deze man geeft toch al duidelijk blijk van een onvermogen om dieren goed te verzorgen.

  • tineke

    helemaal met Marjolein eens; hoe zo, in de gaten houden….In beslag nemen en verbod voor dier houden opleggen, en DAT in de gaten houden; voorkomt een boel ellende!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook