Ga naar hoofdinhoud

Man aangeklaagd voor verwaarlozing

Foto Lonneke Ruesink

Tegen een 68-jarige paardenhouder uit het Twentse Aadorp is een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geeist. De man wordt verdacht van verwaarlozing van meerdere paarden en pony’s die bij hem gestald stonden.

In juni 2011 werden 22 paarden en 4 pony’s in beslag genomen. De dieren kregen onvoldoende water en voer en stonden in natte en vieze stallen. Eén pony lag dood in de stal. In de zomer van 2012 constateerden controleurs dat bij 26 paarden de hoeven slecht waren. Ook deze dieren zijn in beslag genomen.

Tijdens de zitting verklaarde de paardenhouder dat hij dag en nacht voor de beesten zorgde. De pony die dood werd aangetroffen was volgens hem oud en wilde niet meer eten. De officier van justitie is van mening dat de man de dieren niet bewust verwaarloosde, maar dat het hem boven het hoofd is gegroeid.

De eigenaren van de in beslag genomen paarden, krijgen hun dieren niet terug. Volgens de advocaat kochten enkelen via Marktplaats hun paard terug. De advocaat verwijt het Openbaar Ministerie van onterecht optreden, zowel bij de controles als na de inbeslagneming. Een rapport van de inspectie waaruit blijkt dat de paarden niet verwaarloosd zijn, zou zijn achtergehouden.

Bron: Horses / RTV Oost

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook