Man misbruikt meisjes tijdens ritjes met koets

Tijdens ritjes in een paardenkoets misbruikte de 68-jarige N. uit het Roermondse kerkdorp Leeuwen acht jaar lang twee minderjarige meisjes, dit meldt De Limburger vanmorgen. De man stond gisteren voor de rechter in een pro-formazitting. Justitie heeft hem onder meer verkrachting, aanranding en het binnendringen van het lichaam ten laste gelegd. De strafbare feiten zouden zich hebben voorgedaan op een paardenclub, waar de slachtoffers zijn paarden verzorgden.

N. zou de meisjes geregeld hebben meegenomen voor een ritje met een koets. Tijdens die ritjes zouden er seksuele handelingen zijn verricht. De in Maasniel geboren verdachte werd in augustus van dit jaar opgepakt. Sindsdien zit hij vast. De misbruik van de meisjes speelt over een periode van acht jaar.

Ernstige zedenzaak

De officier van justitie sprak over een ernstige zedenzaak. “De verdachte maakte op manipulatieve wijze gebruik van hun liefde voor een paard en een pony. Zo zette hij ze onder druk.”

Bekent betasten

De verdachte bekent de twee meisjes te hebben betast. Van het zwaarste strafbare feit, het binnendringen van het lichaam, is echter geen sprake geweest, zo benadrukte hij gisteren. Hij betuigde in de rechtbank spijt van zijn daden. „Ik had dit niet mogen doen. Ik had mijn verstand moeten gebruiken.”

Blijft in voorlopige hechtenis

De advocaat van de man pleitte om de voorlopige hechtenis op te heffen omdat zijn cliënt een ‘man op leeftijd’ en een ‘first offender’ is. De man zou ook gebukt gaan onder stress. De rechtbank ging hier echter niet mee in.

Bron De Limburger

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.