Ga naar hoofdinhoud

Man vrijgesproken van verwaarlozing paarden

De Nederlandse Edward D.D.W. uit het Belgische Helchteren is vrijgesproken van verwaarlozing van zijn drie paarden. Een maand geleden verscheen hij voor de rechter, nadat vertegenwoordigers van Dierwelzijn zijn dieren in verwaarloosde staat aantroffen in een weiland bij Geetbets.

Volgens D.D.W. lag de schuld bij de pensionhouders waar zijn paarden gestald stonden. Vanwege de afstand tussen Helchteren en Geetbets hadden de eigenaar en pensionhouders enkel via de e-mail contact. De rechter stelde D.D.W. in het gelijk. De twee pensionhouders, Kenny V. En Stefanie V.G. kwamen niet opdagen op de zitting. Zij hebben elk een boete opgelegd gekregen van 550 euro.

Bron: Horses / Nieuwsblad

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Man vrijgesproken van verwaarlozing paarden

  • Irene Dubbeldam

    De boetes voor pensionstalhouders die paarden verwaarlozen zou veel hoger moeten zijn.

  • Pony Opvang Lisserbroek

    Een flinke boete en gevangenisstraf lijkt mij meer op zijn plaats.

  • Barbara Klaver, Delfgauw

    Ik vind dat als je een eigen paard hebt je er tenminste een paar dagen in de week naartoe moet gaan. Als je dat niet kunt opbrengen gun het beestje dan aan iemand die er wel tijd voor heeft of neem een verzorgster/bijrijdster. En ga zelf op een manege rijden. Of helemaal niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook