Ga naar hoofdinhoud

Manege de Roosberg in Bavel gaat sluiten

Manege de Roosberg

Manege de Roosberg in Bavel zal 1 oktober haar deuren sluiten. De manege, die in 1967 begon als een kleine pensionstal, stond al sinds 2017 in de verkoop. Vanwege de leeftijd en gezondheid van de huidige eigenaren hebben zij de keuze moeten maken om de deuren te sluiten.

In de tussentijd zijn er al vele kijkers voor het manege bedrijf langs geweest, maar hebben zij nog geen koper voor het gehele complex kunnen vinden. Op de website van manege de Roosberg maken Ton & Stien en Wim & Anja Ullings het volgende bekent “Met pijn in ons hart hebben we de knoop door moeten hakken en hebben we besloten om de manege activiteiten per 16 september en de stalling en andere bedrijfsactiviteiten per 1 oktober 2018 te beëindigen. Nog langer doorgaan dan enkele maanden is voor onze gezondheid onverantwoord”

Familiebedrijf

Manege de Roosberg is in 1967 begonnen als een kleine pensionstal. Door de jaren heen zijn zij als een echt familiebedrijf uitgegroeid tot een modern en veelzijdig paardensportcentrum. Daarnaast was manege de Roosberg één van de eerste maneges in Nederland die erkend werden met 5 sterren door de FNRS

Manegepaarden

Het manege gedeelte zal 16 september zijn deuren al sluiten. Voor alle huidige manegepaarden is al een plekje gevonden. De helft zal met pensioen gaan en de andere helft zal naar een nieuwe eigenaar gaan. De pensionklanten hebben tot 1 oktober de tijd om een andere plek voor hun trouwe viervoeter te vinden.

Moeilijk besluit

“Hoe heftig het ook is, we staan 100% achter deze onvermijdelijke keuze en vertrouwen op jullie begrip. Uiteraard hopen wij natuurlijk dat er nog iemand opstaat die dit unieke bedrijf voor de paardensport kan en wil behouden.” Aldus familie Ullings.

Alle activiteiten die gepland zijn zullen doorgang vinden tot 1 oktober. Daarna zal de manege definitief haar deuren sluiten.

Bron Manege de Roosberg 

2 reacties op “Manege de Roosberg in Bavel gaat sluiten

 • Marcel Dufour

  Las je dat zo leest dan denk je ‘wat raar dat niemand interesse heeft in zo’n spul’. Dus dan wordt de nieuwsgierigheid in mij opgewekt en ga ik op onderzoek uit.
  Wat blijkt, er is meer dan genoeg interesse in het hippisch onroerend goed maar al die gegadigden hebben een andere bestemming in het hoofd dan doorgaan als manege zoals nu het geval is.

  Aangezien er niemand te vinden was die de manege wilde doorzetten is besloten om alles leeg te maken waarmee de weg vrij is te verkopen aan gegadigden die er een andere bestemming voor hebben dan de huidige.

  Het siert de verkopers dat ze tot het bittere eind hebben geprobeerd iemand te vinden die door wilde gaan zoals nu het geval is. Maar helaas, niet alle goede daden worden beloond in het leven.

 • Peter Verhoef

  Zonde dat deze manege/pensionstal moet sluiten. De Roosberg is een begrip. Een optie zou wellicht kunnen zijn als door de manege en pensionklanten een vereniging of stichting wordt opgericht die de manege/pensionstal kan overnemen en exploiteren. Een (tijdelijke) tussenoplossing zou kunnen zijn dat die stichting of manege het complex de eerste jaren huurt. Het zal niet de eerste keer zijn als voor een dergelijke constructie wordt gekozen.
  De familie Ullings in ieder geval veel sterkte gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook