Ga naar hoofdinhoud

Manege wint juridisch gesteggel met buren

Vorige week kwam er een einde aan een jarenlang juridisch gesteggel tussen manege-eigenaar John Swaab en een aantal omwonenden in Nederhorst den Berg. De Raad van State stelde Swaab in het gelijk, het beroep van omwonenden over de milieuvergunning werd op alle gronden ongegrond verklaard.

Swaab betreurt het dat er al die jaren zoveel tijd, aandacht en energie is gaan zitten in alle procedures. ,,Er is zoveel ellende in de wereld en dan maken mensen zich hier druk om. Al vijftig jaar zijn hier activiteiten en dan komt er één familie hier naast ons wonen, uitgerekend in mijn voormalige woning, en die maakt samen met enkele anderen bezwaar.”

W. Faber, die pal naast de manege van Swaab woont, procedeerde – aanvankelijk met succes – enkele malen tegen vergunningen die de gemeente Wijdemeren aan de manege gaf. Zo zette de Raad van State eerder een streep door de vergunning die de gemeente wilde geven voor het uitbreiden van Swaabs paardencentrum Club Cercle Hippique. Uiteindelijk nam Swaab maatregelen, zoals het maken van een luchtsluis, om de buren tegemoet te komen.

Bron: De Gooi- en Eemlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook