Maria Gretzer volgt Kevin Staut op in Raad van Bestuur FEI - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Maria Gretzer volgt Kevin Staut op in Raad van Bestuur FEI

Kevin Staut
De Zweedse Maria Gretzer volgt de Fransman Kevin Staut op in de Raad van Bestuur van de FEI. Gretzer is blij met haar aanstelling: "Ik voel me vereerd dat ik ben aangewezen als vertegenwoordiger van de ruiters. Ik zal mijn verantwoordelijkheid heel serieus nemen. Ik hoop dat ik echt verschil kan maken en de atleten uit alle disciplines het vertrouwen hebben dat hun stem wordt gehoord." Gretzer bekleedt de functie tot 2014.

Staut nam in mei 2011 als eerste ruiter zitting in het bestuur. Kevin Staut zou de functie gedurende drie jaar vervullen, maar besloot zich terug te trekken om zich volledig op de internationale sport te kunnen focussen. “Ik wens Maria veel succes met haar nieuwe functie. Ik heb zelf heel hard mijn best gedaan, maar de focus ligt hoofdzakelijk op mijn internationale carrière. Ik denk dat de functie beter vervult kan worden door een ruiter die onlangs is gestopt met de sport. Maria is volgens mij de aangewezen persoon.”

De 54-jarige Gretzer is tegenwoordig de springtrainer van het Zweedse eventingteam. Ze nam zelf deel aan drie Wereldruiterspelen en drie Olympische Spelen tussen 1990 en 2006.

Bron: Horses / FEI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook