Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten knalt naar topscore

Marieke van der Putten, hier met Glock's Federleicht. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Met een prachtige 73,75% won Marieke van der Putten vanmiddag de Grand Prix van Velddriel. Zingaro-Apple (v. Painted Black) liep een prachtige proef die goed was voor een ruime overwinning. "We hebben hem de tijd gegeven die hij nodig had om meer vertrouwen te krijgen, en dat begint nu zijn vruchten af te werpen," reageert de amazone blij.

“Natuurlijk weten we al langer dat dit een heel goed paard is,” legt Van der Putten uit. “Maar in de ring moet het er ook uitkomen.” Twee jaar geleden kreeg ze bruine ruin onder het zadel. “Hij heeft wat tijd nodig gehad om vertrouwen op te bouwen. Die tij heeft hij gekregen en dat vertrouwen inmiddels ook. Hij begint het nu heel goed te begrijpen. De zijgangen in draf zijn misschien wel het sterkst in zijn proeven. We scoorden vandaag allemaal achten en een negen. Maar ook de piaffe en passage zijn heel mooi, net als de overgangen van en naar die verzameling. Ook daarvoor kregen we veel achten vandaag.”Toch is het niet vanzelfsprekend om hoge scores neer te zetten met dit bijzonder goede paard. Onlangs startte Van der Putten dit paard, dat in eigendom is van Simone van Waalbeek, in Etten Leur maar was daar minder succesvol. “Als er veel te zien is, heeft Zingaro-Apple nog wel eens moeite om goed gefocust te blijven. In Etten Leur hadden we daardoor te veel spanning. Voor mij was het dus het belangrijkste om vandaag meer rust te bewaren. Dat lukte heel goed en dan kan ik ook gelijk écht een goede proef rijden.”Met deze Zingaro-Apple heeft Van der Putten het voornemen om op het NK in Ermelo aan de start te komen. Een beetje druk zetten op haar werkgevers Edward Gal en Hans-Peter Minderhoud? “Dat zal wel meevallen,” lacht ze. “Maar je weet natuurlijk nooit! Maar zonder gekheid, ik wil het gewoon een keertje doen. Een dergelijke entourage, daar moet hij toch een beetje aan gaan wennen. En ik vind het ook heel leuk om daar tussen te rijden.”

Fransje van der Meer en Aquamarijn (v. United) volgden op gepaste afstand: 66, 80%. Jonna Schelstraete legde beslag op de derde prijs. De amazone leidde ook Cupido (v. Tuschinski) op tot het hoogste niveau. De score in hun tweede optreden in deze klasse bedroeg 66,20%.Ook in de Intermédiaire II was er succes voor een Cupido: Arthur van Rooij stuurde de bruine Johnson-zoon naar 63,82% en de overwinning. Zinzi Aegten werd tweede. Ze kreeg 63,62% van de jury voor haar proef met Whispering Dream (v. Diamond Hit).

Lichte Tour

Andrea Villaverde reed een sterke Prix St. Georges met haar zwarte Cartier (v. don Frederico), die heel bevestigd toonde in de oefeningen. Hun score kwam uit op 68,22%. Jeanine Fiechter werd tweede met Mr. Big (v. Now or Never), wiens naam hem goed past. De opmerkelijk grote bruine kwam tot 66,38% en bleef daarmee nipt voor op Denise van den Dries met De Vito (v. Oscar): 66,25%. In de Intermédiare I was er winst voor Tessa Fleskens en Unique D. De fijn dravende Gribaldi-nazaat kwam tot 65,07%.

Het ZZ-Zwaar was prooi voor Jeanine Fiechter en Ducati (v. Tuschinski). Met 67,64% trokken zij de zege naar zich toe. Nina van Mook pakte de tweede prijs met Elinda M (Maestro). Ze behaalden 65,29% en nam daarmee ruim afstand van de nummer drie, Eva Mion en Btw (v. Johnson). Deze combinatie kwam tot een totaal van 62,64%.

 

Bron: Paardenkrant.nl – Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook