Ga naar hoofdinhoud

Matthijs Maat verkozen tot Hippische Ondernemer van het Jaar

Matthijs Maat, eigenaar pensionstal en stoeterij Geere-stein. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op vrijdag 16 september is de winnaar van de verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. Dit gebeurde op De Hippische Ondernemer Dag in Vijfhuizen, waar ruim 500 ondernemers aanwezig waren. Onder leiding van dagvoorzitter Annemarie van Gaal werd de HIP award uitgereikt aan Matthijs Maat van Pensionstal Geere-Stein uit Doorn.

Pensionstal & Stoeterij Geere-Stein is in eigendom van ondernemer Matthijs Maat. Naast een pensionstal is er ook een kleine, succesvolle fokkerij en sinds kort een vestiging van Hydro Horse aanwezig. Een prachtig bedrijf van een zeer gedreven ondernemer die ook breed bestuurlijk actief is binnen de paardensector. Maat is bestuurder bij LTO-vakgroep Paardenhouderij en bestuurslid Keurmerk Paard en Welzijn. Het bedrijf is gericht op duurzaamheid en paardenwelzijn. Met alle denkbare faciliteiten bij Geere-Stein ontbreekt het paarden en klanten aan niets. Geere-Stein ontving als eerste bedrijf in Nederland het keurmerk Paard en Welzijn Plus van de Sectorraad. Matthijs Maat zet zich in voor het voortbestaan van de sector. Voor deze titel ontving Pensionstal Geere-Stein een HIP award, een Vitafloor van Horsecontrol en een adviescheque van ABAB.

Stal Ehrens en Stal Paardenvreugd

De twee andere finalisten voor de titel Hippische Ondernemer van het Jaar waren Stal Ehrens en Stal Paardenvreugd. De publiekprijs ging naar Stal Paardenvreugd uit Eemnes. Zij ontvingen twee grote kruiwagens van Equitrend.

Zeer sterke groep

De jury werd gevormd door Ton Corbeau (De Hippische Ondernemer), Andries van Daalen (KWPN), Annemiek van der Vorm (KNHS), Peter van der Veeken (ABAB), Monique van Hal (Trendpanel Paard) en Marlies Reibestein (Stichting HIP). De jury gaf aan dat ze dit jaar een zeer sterke groep ter beoordeling hebben gehad. “Het zijn alle drie bedrijven die het goed zouden doen tussen de winnaars van vorige verkiezingen.”

Bron: De Hippische Ondernemer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook