Ga naar hoofdinhoud

Meisje (14) omver gelopen door kudde paarden

Een veertienjarig meisje uit het Limburge Boekend is maandagavond ernstig gewond geraakt nadat zij omver gelopen werd door een kudde op hol geslagen paarden in een wei van de manege. Het meisje wilde afscheid nemen van een zieke manegepony, die later een spuitje zou krijgen. Het slachtoffer is per traumaheli afgevoerd naar het UMC Radboud in Nijmegen.

“Dit wil je niet meemaken”, vertelt mede-eigenaar van de manege Myrthe Verdonk. “Ze heeft inwendig hoofdletsel. Meer weten we op dit moment niet”. De manegehoudster vertelt tegenover het Algemeen Dagblad nog steeds niet te begrijpen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. “Normaal gesproken blijft de kudde op afstand maar vanavond deed ze dat niet.” Eén van de manegepaarden was al op leeftijd en ging de laatste dagen vaak liggen. Het dier kon niet meer uit eigen kracht opstaan en daarom werd besloten de pony in te slapen.

Afscheid nemen
De pony zou in het weiland uit zijn lijden worden verlost, omdat hij niet meer te vervoeren was. Het latere slachtoffertje en enkele vriendinnen, meisjes die allemaal paardrijden bij de manege en zelfs tijdens de zomersluiting dagelijks komen helpen, wilden afscheid nemen en assisteren.

Kudde op hol
“Het veertienjarige meisje ging naast de pony zitten om hem gerust te stellen. Om onverklaarbare reden sloeg de kudde paarden op hol. Ze kwam op de pony afgerend. Het meisje schrok, stond op en wilde wegrennen maar werd omver gerend door de kudde. Een van de paarden raakte met zijn hoef haar hoofd. Ze zakte in elkaar en bleef roerloos liggen”, vertelt de manegehoudster vol afgrijzen terugblikkend.
Het slachtoffertje raakte buiten bewustzijn. Terwijl de manege de hulpdiensten belde, arriveerde de dierenarts om de pony uit zijn lijden te verlossen. “Terwijl de hulpverleners bezig waren met het slachtoffertje, liet de dierenarts de pony inslapen”.

Bron: Horses / Algemeen Dagblad

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook