Meisjesdroom van Amber Meijer komt uit

Twee jonge amazones verschenen aan de start in de Grote Prijs van Indoor Groningen. Voor de achttienjarige Amber Meijer kwam haar meisjesdroom uit door foutloos te rijden in het basisparcours. De eveneens achttienjarige Sanne Thijssen kon haar geluk niet op met de overwinning in deze rubriek.

‘Ik moest me richten op mijn eigen parcours, dat deed ik en dan is super mooi als het lukt’ vertelt Meijer. In het zware basisparcours stond de tijd op scherp, maar weinig ruiters wisten het parcours foutloos af te leggen. Nadat Meijer als tweede foutloze over de finishlijn gaat vertelt ze: ‘Dat is super gaaf, echt een meisjesdroom die uitkomt’ ‘Het is toch een thuiswedstrijd. Ik loop hier al mijn hele leven en dan kijk je toch naar het hoofdnummer’ Het was pas de twee indoor Grote Prijs voor Amber Meijer. In de barrage maakte ze met KM Carrera (v. Clearway) een springfout op de voorlaatste hindernis. Uiteindelijk eindigde ze op een elfde plaats.

Binnendoor

Ook Meijers trainer Jur Vrieling verscheen aan de start in de Grote Prijs. Hij kwalificeerde zich met Corporal VDL (v. Cardento) voor de barrage. Na enige twijfel besloot Vrieling toch binnendoor te rijden naar hindernis drie. ‘Iedereen zei dat is toch sneller en eerlijk gezegd weet ik niet waar ik het verloren heb. Daarvoor moet ik de videobeelden terug kijken, maar ik wist dat het heel moeilijk zal worden om haar te verslaan.’ aldus Vrieling. Uiteindelijk finishte hij 72 honderdste later dan Sanne Thijssen. ‘Ik ben in ieder geval tweede. Daar ben ik ook trots op. Het is nog een jong paard. 2016 was een erg bewogen jaar. Ik ben erg blij dat het nu anders begint’. Na de teleurstelling op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vertelt Vrieling: ‘Soms lach ik nog als een boer met kiespijn, maar langzamerhand komt alles goed. Ik ben heel blij met mijn jonge talenten en dat de mensen hier zo achter mij staan. Dat doet mij heel goed.’

Mijn barrage

Sanne Thijssen is de jongste winnaar van de Grote Prijs van Indoor Groningen ooit. Met de altijd snelle Ulena (v. Baloubet du Rouet) zorgde ze voor menig spanning en sensatie onder het publiek. Als één van de weinig combinaties had Thijssen geen enkel probleem met de scherpe tijd in het basisparcours. Deze snelle vorm zette ze door in de barrage. Ze vertelt: ‘Het was wel eigenlijk mijn barrage moet ik zeggen. Ik moet het van de linker wendingen hebben en niet van de rechter wendingen. In de barrage zaten weinig korte rechter wendingen. Ik was van plan om van twee naar drie buitenom te gaan, maar door een korte afstand op hindernis twee kreeg ik heel makkelijk de korte bocht naar rechts. Dus uiteindelijk was ik nog sneller dan dat ik zelf van plan was. Dus dat was gewoon top.’ Thijssen stond eerst in twijfel om mee te doen aan IICH Groningen, omdat ze volgde week ook al mee doet in Drachten. ‘Als je dan ook nog zo vooraan kan mee doen is dat helemaal top’

Interview


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/RTV Noord

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.