Ga naar hoofdinhoud

Mel Thijssen begint foutloos aan EK junioren

Mel Thijssen met Cartolana Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het Europees kampioenschap voor de jeugd in Fontainebleau stond voor de junioren vandaag het eerste onderdeel op het programma. Mel Thijssen noteerde in het jachtparcours over 1,40 m. het beste Nederlandse resultaat. De Belg Thibault Philippaerts won deze rubriek die zowel voor de teamkwalificatie als de individuele strijd meetelt.

Thibault Philippaerts klokte met Cataleya (v. Cachas) de snelle tijd van 69,29 seconden en was de enige junior die onder de 70 seconden finishte. Mel Thijssen en Cartolana (v. Cartogran) deden er 75,15 seconden over en eindigden daarmee als vijftiende.

Schuttelaar ook foutloos

Ook Beau Schuttelaar en Caretino (v. Singulord Joter) bleven foutloos. De tijd van 77,01 seconden betekende de 28-ste plek in het veld van 111 deelnemers. Lars Kersten reed met Dobbey (v. Zirocco Blue VDL) een snelle rit in 73,55 seconden maar zag een balk vallen en eindigde daardoor buiten de prijzen op de 32-ste plaats.

Van de Mheen en Hakvoort

In 73,14 seconden ging Rowen van de Mheen met Q Verdi (v. Verdi) als snelste Oranjeruiter door het parcours. Door de 12 strafpunten kelderde het duo naar plaats 62. Ook Iris Hakvoort en Don’t Tell me What to Do (v. Canturano) hielden de lei niet schoon (80-ste).

Uitslag

Stand na eerste onderdeel

Klik hier voor de overzichtspagina van het EK jeugd in Fontainebleau

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.