Ga naar hoofdinhoud

Merrie sterft na aanrijding met een bus

Foto Lonneke Ruesink
Bij een botsing met een bus in het Belgische Opoeteren is afgelopen zaterdagmiddag een paard overleden. De veertienjarige ruiter Jonas Op 't Eynde kwam ten val en liep lichte verwondingen op.

Een bus van de vervoersmaatschappij ‘t Ros Beiaard uit Lebbeke reed de vijfjarige merrie aan. Jonas Op ’t Eyndt uit Rotem viel voor de ogen van zijn oudere broer Yannick. “We moesten even via het fietspad van de weg wandelen en zagen hoe een bus ons vanuit Opoeteren-centrum naderde. Ik besloot om de weg op te wandelen en te zwaaien dat de chauffeur moest vertragen omdat onze paarden anders zouden schrikken.” Maar toen de bus de broers voorbijreed liep het mis. Alabama, het paard van Jonas, schrok op van de ronkende motor en sprong met zijn achterbenen op de weg. De buschauffeur kon het dier niet meer ontwijken. “De klap was enorm en ik vloog net zoals Alabama tegen de grond”, aldus Jonas.

De merrie brak haar rug en raakte verlamd, waarop besloten werd haar in te laten slapen. Jonas liep meerdere schaafwonden op en liep een lichte rugblessure op. “We warenop het foute moment op de foute plaats. We nemen dit de buschauffeur niet kwalijk. We zagen ook wel dat hij helemaal van de kaart was”, zegt de oudste broer. De klap vond plaats met ongeveer 40 kilometer per uur.

De politie Maasland onderzoekt de zaak.

Bron: Horses / Nieuwsblad.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook