Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks, De Koeyer en Van Peperstraten voeren FEI Ranking aan

Anne Meulendijks met Mdh Avanti Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Waarbij de senioren de eerste Nederlandse combinatie pas op plaats tien is te vinden worden bij de U25, Young Riders en Junioren de ranglijsten aangevoerd door amazones afkomstig van Nederlandse bodem. Bij de U25 blijft Anne Meulendijks met MDH Avanti (v. United) steevast op de eerste plaats staan. Jasmien de Koeyer is een plaatsje gestegen en is met Esperanza (v. Desperados) nu de aanvoerster bij de Young Riders. Met geruime voorsprong behoudt Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido (v. Johnson) haar voorsprong bij de Junioren.

Het kon ook bijna niet anders dan dat Anne Meulendijks op kop bleef staan in de U25-ranking. De amazone voegde maar liefst acht (!) internationale zeges dit jaar aan haar palmares toe voor de FEI Ranking. Zo schreef ze dit jaar al Indoor Brabant, Nieuw en Sint Joostland, Roosendaal en CHIO Aachen op haar naam.

Top 10

Verder vinden we in de top 10 bij de U25 op plaats drie Maxime van der Vlist met Bailey (v. Negro). Deze combinatie is één plaats gestegen in het klassement. Denise Nekeman is met Boston Sth (v. Johnson) drie plaatsen gezakt in de ranking. Zij staan nu op plaats zes. De laatste Nederlandse amazone die het schopte tot de top tien is Jeanine Nieuwenhuis. Met TC Athene (v. United) zakte van ze van plaats zes naar plaats acht in de ranking. Bovenstaande amazones zullen Nederland ook vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap dat op 30 augustus begint in Lamprechtshausen (Oostenrijk).

Vier keer gestegen

Ook bij de Young Riders bemachtigden vier Nederlandse amazones de top tien in de FEI Ranking. Op kop staat Jasmien de Koeyer. De amazone behaalde met Esperanza de afgelopen tijd zeges in Roosendaal, Nieuw en Sint Joostland en in Le Mans. Lisanne Zoutendijk is met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) gestegen van een zevende naar een vierde plaats. Ook stegen Julia Groenhart met First Barrichello (v. Florencio) en Esmee Donkers met Zaffier (v. Painted Black) in het klassement. De Koeyer, Donkers en Zoutendijk zullen samen met Bo Oudhof het team vormen voor het EK dat volgende week begint in Roosendaal.

Enorme voorsprong

Daphne van Peperstraten boekt met Greenpoint’s Cupido een enorme voorsprong van maar liefst 186 punten. Maar zelden wordt Van Peperstraten van het hoogste podium verwezen. Zo schreef ze zeges op haar naam in Hagen, Roosendaal en Nieuw en Sint Joostland. De enige Nederlandse amazone die ook de top tien van de ranking behaalde was Zoë Kuintjes met Primeval’s Brittsion (v. Sir Donnerhall I), die ze nog maar drie keer Internationaal startte. Het juniorenteam in Roosendaal zal gaan bestaan uit Van Peperstraten, Sem Stiemer, Thalia Rockx en Florence Siemer.

Beste Nederlander bij de pony’s

Bij de pony’s is Marten Luiten met Goldwinhoeve’s Moviestar  op de zesde plaats de beste Nederlandse combinatie. Luiten behaalde afgelopen weekend een zevende plaats op het Europees kampioenschap i de afsluitende de kür op muziek. Teamgenote Brandy Bos staat met Charming Foret op de negende plaats in de ranking.

Van der Pols

Alleen Sanne van der Pols heeft een plaats in de top tien van de ranking behaald bij de Childeren. Met Excellentie (v. Don Schufro) staat de amazone op de achtste plaats. Volgende week zal de amazone samen met Lara van Nek, Sanne Buijs en Chiel van Bedaf Nederland vertegenwoordigen op het EK.

Klik hier voor de rankings.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook