Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke dankzij goede dressuurproef voor Jung

Update II
Ingrid Klimke met Hale Bob. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Ingrid Klimke deed net iets langer over de cross met Horseware Hale Bob OLD dan landgenoot Michael Jung en Nieuw-Zeelander Tim Price (beide foutloos en binnen de tijd). Maar dankzij haar goede dressuurproef (-36,4) gaat ze nu na de cross aan de leiding in het klassement van de Badminton Horse Trials 2017. 

Aan Klimkes dressuurscore (-36,4) werden 3,2 strafpunten voor tijdsoverschrijding toegevoegd vandaag waardoor ze op een totaal staat van 36,9 na de cross. Dat wordt spannend morgen, want Michael Jung staat op 40 strafpunten.

‘Hij  voelde fantastisch’

In de zwaarste cross country ter wereld liet Wereld en Olympisch kampioen Michael Jung zien hoe een 4*-cross aan te pakken. Zijn toppaard La Biosthetique – Sam FBW (v. Stan the Man xx) was zeer snel en voorzichtig en werd door zijn ruiter uiterst accuraat rond gestuurd. Michael Jung was erg blij na afloop: “Hij voelde fantastisch en was vol vertrouwen. In het begin was hij wel sterk maar na het eerste water kwamen we in het goede ritme. Ik hoefde hem niet eens te pushen, zelfs niet aan het einde.” Jung staat nog op zijn dressuurscore van -40.

Ook foutloos en binnen de tijd bleven Nieuw-Zeelander Tim Price en Xavier Faer (v. Catherstone Liberator). Zijn dressuurscore van -48,2 betekent 4e plaats na de cross. Tussen Jung en Price staat de laatste starter Andrew Nicholson.

Alice Naber 39ste

Alice Naber-Lozeman, kreeg te maken met een weigering op de Hildon Water Pond, maar finishte wel. Een opsteker voor Naber-Lozeman, die bij haar laatste tripje naar Engeland (Burghley 2016) door de jury uit de wedstrijd werd gehaald. Ze staat nu met ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik xx) op 103,3 strafpunten en is daarmee 39ste.

Christopher Burton

De Australiër Christopher Burton, die gisteren na de dressuur aan kop stond, is na zijn cross (36,4 strafpunten) gezakt naar de 19e plaats.

KWPN’ers 6e en 8ste

In de top-10 zijn twee KWPN’ers te vinden: Allstar B (v. Ephebe Forever) van Rosalind Canter en Alexander Braggs Zagreb (v. Perion).

Tussenstand na cross.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Ingrid Klimke dankzij goede dressuurproef voor Jung

  • Renee

    Wat een absoluut unieke combinatie is dit toch…..

  • MJ Kochx

    Zo jammer dat het in het afsluitende springconcours mis ging met een paard dat normaliter op zijn sloffen foutloos blijft … toch te veel spanning bij de amazone? Doet verder voor mij niets af aan haar prestatie, het is altijd genieten om haar bezig te zien, en haar vader zou trots op haar geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook