Ga naar hoofdinhoud

Michaela Bowling in dameszadel over 1,90

De Britse springamazone Michaela Bowling heeft afgelopen zaterdag in Liverpool een nieuw Brits record springen in dameszadel gevestigd. Op de National Show in Aintree sprong ze met de aan één oog blinde Laughing Larry over een hindernis van ruim 1,90 meter.

Bowling rijdt nog maar enkele maanden in dameszadel en Laughing Larry was nog maar twee keer eerder onder dameszadel bereden.

Geschiedenisboeken vermelden een sprong over 1,98 m door een Australische vrouw in 1915, maar het paard zou daarbij van een springplank zijn vertrokken. Volgens een oude overlevering zou de Amerikaanse ‘madame Marantette’ aan het begin van de 20-ste eeuw over 2,42 m zijn gesprongen.

Klik hier voor de video.

Bron: Horses / Horse and Hound

2 reacties op “Michaela Bowling in dameszadel over 1,90

  • Jibby

    Lijkt me niet echt goed voor het paard…Gezien de normale belasting op de voorbenen bij de landing, en nu dus met een ongelijkmatig verdeeld gewicht?

  • maarten dijkerman

    Niet zo zeuren Jibby kijk eens op de foto hoe mooi recht in het midden ze op haar paard zit dat lukt de meeste ruiters niet eens met aan elke kant een been.
    Bovendien wordt de druk met die zadelsteunen waar ze de benen over en onder heeft liggen over een groter oppervlak verdeeld.
    Ik persoonlijk zou graag zien dat al die reageerders minder zeuren en meer genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.