Ga naar hoofdinhoud

Michaels-Beerbaum wint $50.000 HITS Grand Prix

De Duitse amazone Meredith Michaels-Beerbaum won afgelopen zondag in Thermal, Californië de met 50.000 dollar gedoteerde HITS Grand Prix. Ze zadelde hiervoor haar negenjarige Malou (v. Maloubet de Pleville). Tien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage, waarin de top vier binnen één seconde na elkaar finishte.

Met twee foutloze rondes en een barragetijd van 39,23 seconden was Michaels-Beerbaum niet te stoppen. Ze verwees Susan Artes met Zamiro naar de tweede plek in 39,46 seconden. In 39,62 seconde werd de topcombinatie Rich Fellers en Flexible (v. Cruising) derde. Eerder die dag schreef Fellers met Flexible de SmartPak Grand Prix op naam.

“Ik ben verheugd dat mijn jonge paard zo’n snel paard als Flexible verslaat in de barrage, het was een zeer grote stap voor haar”, vertelt Michaels-Beerbaum. “Ik denk dat ze een top Grand Prix paard wordt. Ze is erg voorzichtig en leert ook snel te zijn in de barrages.”

De vierde plek ging naar Ashlee Bond met Cadett 7 (v. Cor de la Bryere), gevolgd door Saer Coulter met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly).

Eerder die dag werd de met 25.000 dollar gedoteerde SmartPak Grand Prix verreden. Topruiter Rich Fellers stuurde zijn ervaren Flexible naar de winst. De tweede plek was voor Lane Clarke met Kiss the Sky en Meredith Michaels-Beerbaum was ook in deze succesvol. Ze reed Unbelievable 5 (v. Manhattan) naar de derde plaats.