Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenpaard Sa Coeur verhuist opnieuw, nu naar Patrik Kittel

Sa Coeur, hier onder Eva Möller. Foto: Melanie Brevink

Na Eva Möller, Michael Eilberg, Insa Hansen en Emile Faurie - niet de minsten zou je denken - heeft tweevoudig wereldkampioen jonge paarden Sa Coeur (Sir Donnerhall I x Don Davidoff) opnieuw een nieuwe ruiter. De Russische eigenaresse Elena Knyaginicheva heeft haar voor 2,3 miljoen euro op de PSI-veiling aangeschafte ruin nu in training gezet bij Patrik Kittel. Daarnaast heeft de Russische ook het Grand Prix-paard Delatio (De Niro x Rubinstein I) ondergebracht bij Kittel.

Sa Coeur werd opgeleid door Eva Möller en het duo won twee maal goud op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. In 2015 nam Michael Eilberg de teugels over, die de Oldenburger uiterst succesvol uitbracht in de Lichte Tour.

Meer dan 2,3 miljoen

In 2017 zag Eilberg de ruin vertrekken naar Hof Kasselmann omdat eigenaresse Knyaginicheva op die manier hoopte sneller een koper te vinden voor meer dan de 2,3 miljoen euro die ze er zelf voor had neergelegd. Kasselman-amazone Insa Hansen nam plaats in het zadel, vervolgens was het de beurt aan Emile Faurie en nu dus aan Kittel.

Delatio

De bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde Hannoveraanse hengst Delatio werd opgeleid door Miranda Rongen. Zij reed hem vanaf driejarige leeftijd tot en met de Intermédiaire II. Na een periode van acht jaar werd de hengst verkocht aan Hof Kasselman, waar Bianca Kasselman hem in de Grand Prix uitbracht.

Debuut in Lyon

Daarna voegde Elena Knyaginicheva Delatio toe aan haar paardenbestand en was Emile Faurie, die naast zijn eigen stal parttime voor Kasselmann werkt, de gelukkige die Delatio mocht rijden. Hoogtepunten waren de Wereldbekerwedstrijden in Londen (GP 4e met 72,860%, kür 2e met 80,405% en Amsterdam (GP 6e met 73,609%, kür 7e met 78,915%). Daar is nu dus een einde aan gekomen. Nieuwe ruiter Kittel is van plan om op de Wereldbekerkwalificatie in Lyon zijn wedstrijddebuut te maken met Delatio.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook