Ga naar hoofdinhoud

Millar wint Paardensporter van het Jaar-award in Canada

De springruiter Ian Millar heeft de Paardensporter van het Jaar-award in Canada gewonnen. Equine Canada verkoos Millar tot winnaar van de prestigieuze Doctor George Jacobsen Trophy. Millar maakt in 1972 zijn Olympisch debuut en heeft sindsdien Canada op iedere daaropvolgende Olympische Spelen vertegenwoordigd. Afgelopen jaar nam hij deel aan de Olympische Spelen in Londen.

Zijn tiende Olympiade in Londen werd een record. Millar is de eerste Olympiër die tienmaal aan een Olympiade deelnam. In 2008 won Millar de zilveren medaille met het Canadese team. Behalve zijn Olympische successen, behaalde Millar door de jaren heen nog vele andere triomfen. Zo won hij negen medailles op grote kampioenschappen, werd hij tienmaal Canadees kampioen en won hij tweemaal de Grote Prijs van Spruce Meadows.

Bron: Horses / Worldofshowjumping.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook