Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud schrijft Kür op naam

Hans Peter Minderhoud heeft gisteren met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant) de viersterren Kür gewonnen op het CHIO Aken. Met een score van 77,075% reed hij een overtuigende Kür en pakte hij de overwinning. De Duitse Jenny Lang werd tweede.


Minderhoud reed een ijzersterke proef. Het Luxemburgse jurylid C. Umbach beoordeelde de Kür van Minderhoud zelfs met 80,375%. Jenny Lang reed haar Loverboy (v. Lorentin I) met een score van 76,175% naar plaats twee. Haar landgenote Nadine Capellmamnn werd derde met Girasol (v. Gribaldi). Zij scoorde 74,900%.

Hans Peter Minderhoud zette vanaf het eerste moment de toon door zeer aanvallend te rijden. “Romanov is een paard dat er om vraagt aanvallend te rijden. Dat pakte heel goed uit en ik ben dik tevreden”, aldus Hans Peter, die vier jaar geleden deze wedstrijd naar zijn hand zette met Escapado en twee jaar geleden de wedstrijd won met Exquis Nadine. “Dit is de tweede keer dat ik deze Kür rijdt en ik ben blij met dit resultaat”.

Ook bondscoach Wim Ernes was tevreden. “Er zijn niet zoveel combinaties die in de Kür op Grand Prix niveau een score realiseren van 77%. Voor mijn gevoel is er nog progressie mogelijk als Minderhoud iets meer accenten weet aan te brengen in zijn proef. Nu oogde het vooral na de tweede pirouette iets gehaast. Als Minderhoud net die fractie meer rust weet aan te brengen komen de accenten in de verzameling als vanzelf, net zoals de accenten die in de verruimingen zichtbaar waren nu wel werden getoond”, bracht Ernes zijn gedachten onder woorden. In de ogen van Ernes waren met name de mooie verheven passage reprises heel sterk, net als de mooie piaffes die op de plaats werden uitgevoerd. “Nu wordt het zaak om de fijnafstemming te bewerkstelligen. De basis om vanaf hier door te werken is aanwezig”.

Vierde werd de Duitse Ingrid Klimke en vijfde werd haar landgenoot Christoph Koschel, waardoor de Kür voor het merendeel werd gedomineerd door de thuisrijders.

Klik hier voor een video van de Kür van Minderhoud en Glock’s Romanov.
Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor alle berichtgeving over CHIO Aken.

Bron: Horses / KNHS

Eén reactie op “Minderhoud schrijft Kür op naam

  • Wim Colijn

    Leuk, we hebben al jaren niets meer van haar gehoord, maar ben blij dat het zo goed met haar gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook