Ga naar hoofdinhoud

Minister neemt Bit-Welzijnsnota in ontvangst

Overhandiging Bit-WelzijnsnotaMinister Gerda Verburg ontving vandaag in Den Haag uit handen van hoofdredacteur Marjan Tulp de Welzijnsnota van paardenmagazine Bit. ,,Paardenwelzijn gaat elke paardenhouder aan en het plan van Sectorraad Paarden (SRP) is onvoldoende concreet”, geeft de hoofdredacteur als motivatie voor het opstellen van een eigen welzijnsplan.

Uitgangspunt van de Bit-Welzijnsnota is ‘bij twijfel, niet doen’. Marjan Tulp hoopt paardenmensen en de veelbesproken ‘mensen met paarden’ met de welzijsnota te prikkelen om over paardenwelzijn na te denken. Volgens Tulp reageerde Verburg positief op het initiatief van de redactie van Bit. 

Nieuwsgierig naar de Bit-Welzijnsnota? Je kunt de tekst lezen in Bit 166. Deze uitgave van Bit ligt vanaf vrijdag 13 maart in de winkel.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
SRP krijgt vijf maanden voor welzijnsplan
Tweede Kamer verdeeld over welzijnsplan SRP

3 reacties op “Minister neemt Bit-Welzijnsnota in ontvangst

  • Wilma

    Kan die Bit-Welzijnsnota misschien nu al online bekijkbaar gemaakt worden. Als die vanmiddag is overhandigd dan is er al een gedrukt exemplaar. Dat discussieert wat makkelijker.

  • Nee helaas, de minister had het gesprek met de pers naar voren geschoven (zou oorspronkelijk de 24e zijn) en ik had op die dag de editie van Bit willen presenteren waar het in stond (nr 166).
    Nu was er een keurig mapje gemaakt van een printje van ons welzijnsplan, want Bit ligt nu bij de drukker en rolt daar aanstaande woensdag van af (het drukken van Bit duurt een week). Even wachten dus nog!

  • nuchtere vriend

    Prachtig kan de minister uit twee nota’s kiezen. Waar blijft de eenheid in ons paardenland. ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook