Ga naar hoofdinhoud

Misbruik paardenmiddel voor gewichtsverlies

Het medicijn Clenbuterol, dat bij paarden toegediend wordt bij astma gerelateerde ziektes, wordt in Canada misbruikt. Wanneer toegediend bij mensen zou het medicijn de bijwerking hebben dat het aanzienlijk helpt bij het afvallen.

De gezondheidsdienst in Canada heeft aangegeven dat het gebruik van Clenbuterol bij mensen levensgevaarlijk is. In de afgelopen zes jaar zijn er zesentwintig gevallen van vergiftiging geweest door het medicijn, voornamelijk bij jonge vrouwen met overgewicht.

Bron: Horses / horsetalk.co.nz

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook