Ga naar hoofdinhoud

Mogelijk één keurmerk voor paardenwelzijn

Sectorraad Paarden en Keurmerk Paard en Welzijn hebben een intentieovereenkomst getekend. Beide partijen hebben besloten om de mogelijkheid tot samenwerking verder te onderzoeken. Zij vinden het van belang dat er voor de paardensector één keurmerk komt voor paardenwelzijn.

Het Keurmerk Paard en Welzijn is een initiatief van Bastiaan de Recht, Amber Koppen en Machteld van Dierendonck om het paardenwelzijn in Nederland naar een hoger niveau te tillen. De SRP was eerder van plan een welzijnslabel te ontwikkelen als sluitstuk van de paardenwelzijnscheck die sinds 2014 online is.

Beide partijen hebben hetzelfde belang voor ogen, waardoor zij de komende maanden de samenwerking verder gaan uitwerken met als doel om samen tot één welzijnskeurmerk te komen voor de paardensector.

Bron: SRP

4 reacties op “Mogelijk één keurmerk voor paardenwelzijn

 • Mathijs

  Wanneer komt er een welzijnskeurmerk voor honden en katten? Ken katten die hun hele leven niet buiten komen en maar zitten te turen voor de raam van ‘mag ik alsjeblieft naar buiten’ . Heel dit land slaat door, heel de wereld slaat door. Dit hele keurmerk komt waarschijnlijk weer op het bordje van de professionele bedrijven en de niet geregistreerde paardenhouders die sluipen er weer tussendoor!

 • Irene

  Nou Matthijs er zijn genoeg professionele paardenhouders en sportstallen waar de paarden nooit buiten komen. Daar gaan ze aan de hand mee grazen… Moeten ze heel wat personeel op de loonlijst hebben. Zeg dat er 30 paarden staan en ze zouden een uur “grazen” dan zijn dat al 30 manuren… Ben het wel met je eens dat er in de hele dierensector verbetering mogelijk is, maar ze moeten ergens beginnen.

 • Tineke.

  “de mogelijkheid tot samenwerking verder te onderzoeken “…… Tja,hoe lang zou dat onderzoek gaan duren?

 • jos wouters

  Geld kwesties meer niet,de rijkere hebben weer het voordeel terwijl de kleine maneges al jaren proberen te overleven,krijgen op deze manier de doodsteek.
  Wat houdt PAARDENWELZIJN precies in,wie vertaalt het legt het woord in betekenis uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.