Ga naar hoofdinhoud

Montender naar Haras du Bois Margot

De KWPN-hengst Montender (Contender x Burggraaf) is aangeschaft door de Franse stoeterij Haras du Bois Margot. De winnaar van Europees goud in 2005 voegt zich daarmee bij hengsten als Arc de Triomphe, Canturo, Quantum en Qlassic Bois Margot.


De sportcarrière van Montender onder Marco Kutscher was ongekend succesvol. In 2004 won de combinatie zowel brons met het team als individueel op de Olympische Spelen in Athene en op het Europees kampioenschap in San Patrignano 2005 won Montender zowel goud individueel als met het team. Ondanks een klein aantal nakomelingen bracht Montender al een aantal uitstekende internationale springpaarden, zoals Monte Bellini, die onder Philipp Weishaupt de Grote Prijs van Rotterdam won.

Rodolphe Bonnet van Haras du Bois Margot reageerde als volgt op de aankoop van Montender: “Het is zeker een eer voor ons om zo’n hengst aan onze stoeterij toe te kunnen voegen. Bois Margot is verheugd om deze wereldster te verwelkomen. Montender is wereldwijd bekend dankzij zijn prestaties op het hoogste niveau. Daarnaast heeft hij al bewezen een grote vererver te zijn van model, beweging en ras. Bovendien beschikt hij over een zeer gemakkelijk en goed karakter.” Bonnet heeft het volste vertrouwen in Montender als fokhengst. “Zoals veel grote kampioenen heeft Montender ondanks een beperkt aantal nakomelingen zijn fokkwaliteiten al bewezen.”

Bron: Horses / Studforlife.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook