Ga naar hoofdinhoud

Mr Bojangles meest talentvolle menpaard

Met een leuk deelnemersveld en na een wat langdradig programma kon het beste jonge menpaard op de KWPN paardendagen worden gehuldigd. Winnaar van deze nieuwe rubriek werd Mr Bojangles (Undigo x Jetset-D) met eigenaar Piet de Ronde. Na de dressuur stond hij op de vijfde plek, in de vaardigheid en de terreinproef liet hij zien een zeer goede galop in huis te hebben en ook zeer wendbaar te zijn.

De beoordeling was in handen van wereld- en Nederlands kampioen enkelspan Jan van den Broek, voormalig chef ‘d equipe van de vierspannen Jaap Boom en hengstenkeuringcommissielid Reijer van Woudenbergh.

Tweede werd Bandit (Vitens x Rilke) van Joop Gommers, die eigenlijk in alle drie onderdelen heel constant presteerde. Saskia Siebers klom een groot aantal plaatsen op dankzij een heel goede prestatie in de vaardigheid en terreinproef met haar Axel (Tolando x Naturel) en eindigde als derde.

Initiatiefnemer Ad Aarts, is tevreden over de eerste editie. “Ik zie deze wedstrijd zeker als geslaagd. Ik ben blij dat er meer dan voldoende animo was voor deelname uit alle fokrichtingen en de kwaliteit, zeker in de top, was erg goed.” Ook jurylid Jaap Boom uit zich met tevredenheid: “De eerste drie paarden zijn zeker topmenpaarden die veel toekomst hebben in de sport. Heel interessant om deze jonge paarden op deze manier te bekijken!”

Klik hier voor uitslagen

Bron: Horses/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook