Ga naar hoofdinhoud

Mylord Carthago en andere Franse hengsten worden niet verkocht

Nakomeling van Mylord Carthago
Mylord Carthago en andere Franse hengsten worden toch niet verkocht. Eerder dit jaar werd door 'Haras Nationaux' besloten alle staatshengsten te verkopen, maar in juli werd een overeenkomst bereikt om een aantal te behouden voor Frankrijk.

Nadat in maart was besloten om de staatshengsten zoals Mylord Carthago, Padock du Plessis en Flipper d’Elle te verkopen, stak Philippe Martin, voorzitter van Fenesco (de bond van regionale fokkerijen) een stokje hiervoor. Samen met Studbook Selle Francais, het Anglo Arabische stamboek en het Ministerie van Landbouw hebben zij een overeenkomst bereikt om een aantal tophengsten te behouden voor Frankrijk.

Zo blijven Mylord Carthago en Padock du Plessis voorlopig op stal bij hun ruiters (Pénélope Leprevost en Timothée Anciaume). Het besluit om andere hengsten middels een veiling in het najaar van 2014 te verkopen, is ook van de baan. De hengsten zullen nu in Frankrijk en daarbuiten worden verhuurd om zo geld te verdienen voor het Franse Ministerie van Landbouw.

Bron: deHoefslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.