Ga naar hoofdinhoud

Nafok Ampere en Apache nog niet overtuigend

519 (Apache x Santano)
De derde dressuurdag van de eerste bezichtiging KWPN Hengstenkeuring leverde in vergelijk met de eerste twee dagen slechts 12 aanwijzingen op voor de tweede bezichtiging. Vandaag was het vooral de beurt aan zonen van Ampère en Apache die in tegenstelling tot vorig jaar over het algemeen minder konden overtuigen. Wel waren van de elf hengsten die werden doorverwezen er vijf een nakomeling van Apache die totaal 23 zonen in de strijd had.


Begon de jury ogenschijnlijk mild de eerste dagen, nu lijken de teugels wat aangetrokken en dat maakt het soms wat moeilijker te volgen van langs de zijlijn. Maar de jury zelf is er van overtuigd dezelfde maatstaven te hanteren. “We hebben een moeilijke dag gehad om de paarden goed te beoordelen omdat een relatief groot aantal erg gespannen was. Maar we blijven alle hengsten in de eerste bezichtiging hetzelfde beoordelen . Ze moeten aan de minimum eisen voldoen. Op dit moment is de afstamming daarbij nog niet van toepassing. Een interessante bloedvoering kan wel positief werken.” In een aantal gevallen was de bevindingen op de straat over correctheid in het fundament doorslaggevend om niet verder te mogen.

Apache scoorde dus met vijf zonen, hoewel ook een paar, die meer indruk maakten, bleven staan. Veel zonen bleven wat gespannen in galop en missen wat de aansluiting in de lendenen. Een zeer aansprekende zoon is 419 (mv. Santano) een hengst met extra front, veel optreden en tritt in de benen in draf. Hij liet het in stap nog even afweten.

Ondanks een wat gespannen optreden in de kooi is ook 412 (mv. Jazz) een blikvanger. Een hoogbenige hengst met veel charme en jeugd. Hij had zich op de straat goed laten zien. Ampère kreeg van de tien zonen er twee een ronde verder. Van de negen Andretri-zonen werd er één geselecteerd, maar wel meteen een opvallende hengst: de jeugdige scherp gemodelleerde 391 (mv. Krack C) Die veel tact heeft in draf en een makkelijke galop.

Zonder andere hengsten te kort te doen was de jury ook enthousiast over goed ontwikkelde 433 (Bodygard Moorland x Trento B) die nog wel wat weinig hengst is. Hij beweegt ruim en makkelijk maar moet nog wel aan kracht winnen.

Klik hier voor de foto’s.
Klik hier voor alle berichtgeving rondom de KWPN Hengstenkeuring.
Klik hier voor het overzicht van de collectie op Horsetelex.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook