Ga naar hoofdinhoud

Nationale voltigedag 2007

Afgelopen zaterdag kwamen uit alle streken van het land voltigeurs naar de Nationale Voltigedag om hun beste oefeningen te laten zien. Het jaarlijkse evenement telde dit jaar bijna 400 deelnemende voltigeurs van 21 voltigeverenigingen in alle wedstrijdklassen.


Voor de meeste voltigeurs was naast het behalen van een goed dagresultaat, het behalen van de Hippiadelimiet een belangrijk doel. Vooral door de zussen Carola en Cindy Sneekes werden in de hoogste klasse goede scores behaald, waarmee zij zich geplaatst hebben voor de Hippiade. De teams van VV De Wittegheit en VV Roy Rodgers streden op het hoogste niveau om de overwinning. Helaas liet de muziek het afweten tijdens de kür van VV Roy Rodgers, waardoor het paard even uit zijn concentratie was. De eerste prijs ging met een klein verschil naar VV De Wittegheit, zij behaalden een zeer goede score van 7.475 punten. Ook de teams in de klasse E en basispaardrijden kwamen aan de start. Er was duidelijk te zien dat de voltigesport groeiende is en steeds bekender wordt. Dit bleek onder andere door de start van Vereniging De Schimmelkroft. De leden van de vereniging maken gebruik van de regeling voor FNRS-voltigeurs om deel te nemen aan KNHS-wedstrijden. Klik hier voor de uitslagen Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook