Ga naar hoofdinhoud

Nederland delft onderspit in Nations cup eventing

Peter Parker en Alice Naber Lozeman Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Voor Nederlandse eventingteam in Waregem is de concurrentie een maatje te groot. Na zowel de dressuur als het springen moet het team genoegen nemen met de zesde plaats. Aan kop gaat nu Zweden gevolgd door Duitsland en Groot-Brittanië. In het individuele klassement gaat Stephanie Böhe met Haytom (v. Heraldik xx) aan de leiding.

In de dressuur was Böhe de concurrentie te sterk af, maar in het springparcours liet tikte Haytom een balk van de lepel. Met een voorlopige score van 46,70 veranderde dit niks aan hun leidende positie. Met een tweede en vierde klassering staat Malin Josefsson met Allan V (v. Lucky Point He) voorlopig op plek twee. Zij doen niet mee aan de Nations cup. Ook de nummer drie Izzy Taylor met Frog Rock  (v. Hadaad xx)doen niet mee aan de Nations cup. Zij zakten in het klassement van plaats twee naar plaats drie, omdat ze vier strafpunten haalden in het springparcours. Op plaats vier staat voorlopig Leonie Kuhlmann met Cascora (v. Casco) en op plaats vijf Hanna Berg met Quite Survivor (v. Quite Easy I).

Nederlandse ruiters

Het Nederlandse team voor de Nations cup bestaat uit Alice Naber met Harry Belafonte (v. Heraldik xx), Jordy Wilken met Burry Spirit (v. Casco) en Tim Lips met Keyflow. Met slechts drie combinaties beschikken ze dus niet over een wegstreepcombinatie. Alice Naber presteert tot nu het best. In de dressuur eindigde ze op een twintigste plek, maar door haar razendsnelle parcours steeg ze naar plaats vijftien. Wilken stond na de dressuur op plaats 41, maar steeg in het klassement naar plek 31. Hij wordt op de voet gevolgd door Tim Lips met Keyflow (v. Colonel Collins xx) die nu een 32ste plek in beslag neemt. Naber heeft nog een troef in de strijd, namelijk ACSI ZamZam (v. Roven xx). Zij begonnen sterk met een 18e plaats in de dressuur, maar maakten 16 strafpunten in het springparcours. Hiermee zakten ze naar een 35e plaats.

Klik hier voor de teamtussenstand.

Klik hier voor de tussenstand.

CIC2*

Ook werd in Waregem het CIC2* verreden. In de tussenstand staat hier op één Karin Donckers met Rouky Dimavi (v. Danton de Cosniere) gevolgd door Celine Geissler met Giovanna 2 (v. Dream of Heidelberg I) en Samantha Pertusa met Vanua de Nyves (v. Jaguar Mail). Het beste Nederlandse resultaat in de dressuur werd gereden door Sanne de Jong met Enjoy (v. Cartano). Zij staan momenteel op een 15e plaats. Marcelle de Kam met Belly (v. Manhattan) reden een super sterk springparcours wat goed was voor de tweede plaats. Zij staan in de tussenstand op plaats negen.

Klik hier voor de tussenstand.

CIC1*

In het CIC1* gaat Antonia Baumgart met Rapunzel vom Quellhof voorlopig aan de leiding. Josephine Schnaufer met Vivian 47 staan op plaats twee in de tussenstand en op plaats drie staan Ronny Thijs en Consequent Pia Z. Het beste Nederlandse resultaat in de dressuur en in het springen staat op naam van Eef Hamers, maar wel met twee verschillende paarden. In de dressuur eindigde ze met Balou (v. Upgrade) op de 15e plaats en staat ze in de tussenstand op een 21e plaats. Met Capri van ’t Gestelhof  (v. Turbo van ’t Gestelhof) zette ze het beste Nederlandse resultaat neer bij het springen, namelijk een 33e plaats. Zij staan in de tussenstand op plaats 51.

Klik hier voor de tussenstand.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook