Nederland geplaatst voor FEI Nations Cup Finale

Maikel van der Vleuten en Verdi. FOTO: WWW.ARND.NL

De Nederlandse springruiters hebben zich verzekerd van een ticket voor de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona. Team Oranje zal in Spanje eind september de titel verdedigen. In de eindstand van de Europese divisie 1 staat Nederland op de vijfde plaats.


Vanmiddag eindigde het team van Rob Ehrens in Dublin op de zevende plaats in de achtste en laatste Longines FEI Nations Cup van dit seizoen. De landenwedstrijd werd verrassend genoeg gewonnen door Mexico onder begeleiding van de Belgische oud-topruiter Stanny van Paesschen.

Vijfde in de eindstand

In de eindstand van de Europese divisie 1 hebben de beste zeven van de tien landen zich geplaatst voor de prestigieuze finale van de springsport in Barcelona. De Nederlandse equipe heeft zich met de vijfde plaats verzekerd van de finale. Vorig jaar wist het Nederlandse team te winnen. In de finale beginnen alle landen weer met een schone lei, waardoor de eindstrijd wijd open ligt.

Concurrentie in de finale

Naast Nederland hebben ook België, Ierland, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zweden zich geplaatst voor de finale. Duitsland, Italië en Spanje eindigden als nummers 8 tot en met 10, en vallen buiten de finale. Welke springruiters en welke paarden er uiteindelijk gezadeld gaan worden voor Nederland in de finale, zal bondscoach Rob Ehrens te zijner tijd bekendmaken.

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.