Ga naar hoofdinhoud

Nederland tweede in landenwedstrijd Gijon

Frank Schuttert met Chianti's Champion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het Spaanse Gijon is het Nederlandse springruiterteam als tweede geëindigd in de landenwedstrijd. In de wedstrijd van de tweede divisie van de FEI Nations Cup moest Nederland alleen Frankrijk voor laten gaan. Ierland werd derde.

Het Nederlandse team bestond uit Johnny Pals, Roelof Bril, KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen en Frank Schuttert. Van deze vier was Roelof Bril met zijn Arlando een van de vier combinaties uit het deelnemersveld die twee foutloze omlopen wist te realiseren.

Scores

Nederland sloot de eerste manche af met 8 strafpunten. De score van Johnny Pals met Wesselina (v. Cumano) in de eerste manche werd geschrapt (8 strafpunten). Beste Nederlander was Roelof Bril die met Arlando (v.Harley VDL), zowel in de eerste manche als in de tweede manche, foutloos wist te blijven. Sanne Thijssen met  Celine M Z (v. Crusador) en Frank Schuttert met Chianti’s Champion (v. Champion Du Lys) sloten de eerste manche beide af met 4 strafpunten.

Tweede manche

In de tweede manche reden de Nederlanders sterk door drie nulrondes te produceren, behalve Sanne Thijssen. Zij werd met 12 strafpunten het streepresultaat van de tweede manche.

Frankrijk

De Fransen sloten de eerste manche af met nul strafpunten. Het team bestond uit Kevin Staut, Edward Levy, Grégory Cottard en Nicolas Delmotte. De 4 strafpunten van Edward Levy werden na de eerste ronde doorgehaald.

Kevin Staut

In de tweede manche werd de score van 4 strafpunten van Kevin Staut met For Joy van’t Zorgvliet HDC (v For Pleasure) doorgehaald. De 4 strafpunten van Grégory Cottard moesten vervolgens worden meegeteld. Hiermee kwamen de Fransen in totaal over twee manches op 4 strafpunten uit. Dit was genoeg om de overwinning in de landenwedstrijd zeker te stellen.

Tweede divisie

Nederland werd tweede met acht strafpunten en Ierland pakte de derde plaats met een score van 12 strafpunten over twee manches. De landenwedstrijd in Spanje maakte onderdeel uit van de tweede Europese divisie van de Longines FEI Nations Cup-competitie.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook