Ga naar hoofdinhoud

Nederland wordt Europees Kampioen polocrosse

Nederlands team. Foto: Anouk Ferfjentink

Op 14 en 15 juli is in Dalen het EK polocrosse gehouden. Nederland werd kampioen en ook de titels “beste speler” en “beste paard” gingen naar Nederland. Hidde Elsinga werd uitgeroepen tot beste speler en Spirit, het paard van Leanne Boekholdt, kreeg de titel "beste paard".

Frankrijk, Noorwegen, Ierland, Duitsland en Nederland gingen de strijd aan met elkaar. Nederland, met Roseline van der Haar, Nathalie Garben, Joline Poulie, Lizz van der Maden, Charlotte van der Haar, Syen Entjes, Hidde Elsinga (captain) en Leanne Boekholdt hebben alle wedstrijden gewonnen en werden daarmee Europees Kampioen 2018. Ierland werd tweede, Frankrijk/Noorwegen derde en Duitsland vierde.

Lacrosse en Polo

Polocrosse is een combinatie van Lacrosse en Polo en wordt al 75 jaar gespeeld en is ontstaan in Australië. Sinds een aantal jaar wordt polocrosse ook gespeeld in Europese landen zoals Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Finland, Italië en Nederland. In 2005 werd de Polocrosse Vereniging Nederland opgericht.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook