Ga naar hoofdinhoud

Nederlands Hippisch Kenniscentrum maakt nieuwe start

Foto Lonneke Ruesink
Het Nederlands Hippisch Kenniscentrum (NHK) maakt een nieuwe start. Na een tijd van afwezigheid is de online kennisbank sinds begin januari 2017 weer online. Op de website van NHK is informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de paardensector te vinden, van ziektes tot stalling en van transport tot voeding.

Initiatiefnemers KNHS, ZLTO en FNHO hebben het Nederlands Hippisch Kenniscentrum nieuw leven ingeblazen. Gezien de aanwezige behoefte van paardenliefhebbers aan informatie over het paard, de verzorging, gezondheid en het welzijn hiervan, zijn de plannen ontstaan om het NHK te vernieuwen.

Grote behoefte

Voorzitter Theo Ploegmakers: “Uit paardensportonderzoek van de KNHS onder 7.000 paardensporters is gebleken dat er een grote behoefte is aan informatie over het houden en verzorgen van paarden.” Het NHK bundelt reeds beschikbare en wetenschappelijk verantwoorde informatie uit de sector en vertaalt dit in toegankelijke artikelen.

Kennis en informatie

Door de samenwerking met verschillende organisaties en professionals uit de sector verzamelt het NHK kennis en informatie over het paard, de paardensport en de paardensector. Deze informatie is met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd of afkomstig van een erkende professional uit het betreffende vakgebied.

Doorlopend proces

De komende tijd worden de artikelen op het NHK verder aangevuld. “Het aanvullen van de kennisbank blijft een doorlopend proces. Er is binnen de aangesloten organisaties een groot netwerk ontstaan en daardoor is er ook veel kennis en informatie beschikbaar welke we graag via het NHK willen ontsluiten”, aldus Rowie Rooth, projectcoördinator van het NHK.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.