Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse menners winnen in Chablis

Rudolf Pestman Foto team Pestman
Enkelspanmenner Rudolf Pestman en vierspanrijder Aart van de Kamp jr. wonnen in het Franse Chablis de 3*-wedstrijden in hun rubrieken. Pestman versloeg met zijn paard Diesel gastvrouw Marion Vignaud bij de eenspan paarden. Bij de vierspannen pony's reed Aart van de Kamp naar overwinning en hield de Fransman Nicolas Clair ruim achter zich.

Rudolf Pestman nam na een goede marathon de leiding over Marion Vignaud, die na de dressuur op kop stond. En Pestman verstevigde zijn koppositie door de vaardigheidsproef te winnen. Met 132.65 punten bleef de menner uit Eext de Française Vignaud ruim voor. Eline Houterman werd met haar paard Vygo tiende.

Winst in de marathon

Aart van der Kamp zette een grote stap naar de overwinning bij de vierspan pony’s door een fantastische marathon te rijden. Hij klom van de zevende plaats na de dressuur op naar een tweede plek in het klassement en bracht het verschil met de leider Nicolas Clair terug tot 0.44 punten. In de vaardigheid hield Van de Kamp het hoofd koel en trok de overwinning naar zich toe.

Rutjens derde

Bij de tweespannen pony’s was er een derde plaats voor Rodinde Rutjens. Rutjens stond na haar overwinning in de marathon op de tweede plaats, maar zakte een plekje nadat zij in de vaardigheid tijdfouten opliep. Woutera van de Kamp werd vijfde, Karel van Kekem eindigde op de achtste plaats. De Française Karine Poentis won de rubriek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Hoefnet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.