Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse prijswinnaars in Grote Prijzen

Lisa Nooren, hier met Flying Saucer das Umburanas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In verschillende Grote Prijzen pakten Nederlandse ruiters vandaag prijzen. In Opglabbeek eindigden Lisa Nooren, Frank Schuttert en Aniek Poels in de top tien. In Vilamoura pakte Roelof Bril de zesde prijs, in Rabat nam Sander Geerink de achtste prijs mee naar huis en Albert Zoer won de twaalfde prijs in de Grote Prijs van Kiel.

Het beste resultaat werd neer gezet door Lisa Nooren met Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy). Met een foutloze barrage afgelegd in 39,47 seconden namen zij de vijfde prijs ter waarde van 1.750,- euro mee naar huis. Frank Schuttert en Arc de Triomphe (v. Triomphe de Muze) waren sneller dan Lisa Nooren, maar lieten een balk vallen.

Zij eindigden op plaats negen gevolgd door Aniek Poels met Athene (v. Berlin) en Wout Jan van der Schans met A Vaantje R (v. Carinjo) op plaats tien en elf. Ondanks een tijdfout in het basisparcours mocht Yves Houtackers met Zapria (v. Colman) toch nog de vijftiende prijs ophalen. De Grote Prijs in Opglabbeek werd gewonnen door de Braziliaan Adir Abreu Junior met Cula Lou V (v. Chacco-Blue).

Klik hier voor de uitslag.

Vilamoura

Op de tweesterrenwedstrijd in Vilamoura werd de Grote Prijs gewonnen door Daniëlle Goldstein met Lizziemary (v. Cabri d’Elle) in een tijd van 37,64 seconden. Op plek twee eindigde de Portugees Ricardo Gil Santos met Zucchero (v. Coltaire Z) gevolgd door Marie Hecart met Myself de Breve (v. Quidam de Revel). Roelof Bril nam de zesde prijs mee naar huis. Hij finishte met Cuba Libre (v. Mr. Blue) foutloos in een tijd van 43,53 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Rabat

Sander en Vincent Geerink zochten het dit weekend buiten de Europese grenzen. In de Grote Prijs van Rabat bleef geen enkele combinatie in de eerste manche foutloos en in de tweede manche maar vier van de veertig deelnemers. Pius Schwizer wist de tweede manche het snelst af te leggen. In 41,39 seconden greep hij de overwinning met Balou Rubin R (v. Balou du Rouet). Sander Geerink en Robinson (v. Rubert R) lieten in beide manches een balk vallen. Met een tijd van 43,13 seconden in de tweede manche waren zij goed voor de achtste prijs.

Klik hier voor de uitslag.

Kiel

De barrage over 1,55 meter werd door de Deen Lars Bak Andersen foutloos het snelst afgelegd. Met zijn paard Carrasco 3 (v. Caretino) had hij 32,96 seconden nodig voor het parcours. Ook Werner Muff en HH Fleur (v. Darco) legden de barrage foutloos af. De nummer drie Carsten-Otto Nagel met Holiday by Solitour (v. Contendro I) maakte een springfout in de barrage.

De beste Nederlandse combinatie was Albert Zoer met Gigolo (v. Cicero Z). Zij gooiden één balk er af in de eerste omloop, maar in een tijd 62,81 seconden waren ze goed voor de twaalfde prijs.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook