Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse topjockey wint met baanrecord in Dubai

Adrie de Vries met Jordan Sport. Foto: Yolande Tilmans

De Nederlandse topjockey Adrie de Vries won vanmiddag de met $ 200.000 gedoteerde Emirates Skywards Mahab Al Shimaal race met Jordan Sport (Dubawi x Wonder Why).De combinatie vestigde een nieuw baanrecord.

De race is een Groupe III ren op zand over 1200 meter. De Vries vertrok vanuit startbox 4 en kwam direct met een flinke spurt aan kop. De Nederlander bleef aan de reling koersen en gaf zijn koppositie de rest van de race niet meer af. Met nog 400 meter koers te gaan begon De Vries zijn paard verder aan te sporen.

Grote glimlach

Jordan en De Vries kwamen met zeven en een kwart lengten voorsprong op de overige tien deelnemers over de finish. Met een grote en tevreden glimlach en een nieuw baanrecord van 1.10.18. “Dit is een hele mooie overwinning en veelbelovend voor de Dubai World Cup dag. De loting van de startbox is bij deze sprintkoersen belangrijk en hielp het paard en mij in die zin mee.”

De positie aan de reling is altijd goed als je op kop rijdt want op die manier kan een paard zich aan de reling ‘optrekken’ en zwabbert het daardoor niet zo vlug over de baan. Trainer Fawzi Nass toonde zich ook zeer tevreden en verdiende naast de overwinning nog een vierde plek met Krypton Factor die in eerdere koersen ook door De Vries werd gereden.

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Eén reactie op “Nederlandse topjockey wint met baanrecord in Dubai

  • Sandra Evers

    Wat een super mooie prestatie van een vd beste jockeys ter wereld Adrie de Vries mooi ook vd Nederlandse rensport hopelijk krijgen die ook weer een boost hier door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook