Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Young Riders voorlopig op plek twee

Debora Pijpers met Now I'm Here
Debora Pijpers met Now I'm Here
De Nederlandse Young Riders staan na twee combinaties voorlopig op de tweede plek in het landenklassement van de Europese kampioenschappen dressuur. Rosalie Mol beet het spits af en later mocht ook Debora Pijpers starten.


Debora Pijpers zette met Besterly’s Now I’m Here een knap resultaat neer. Met 70,816% staat zij voorlopig tweede achter de Duitse Juliette Piotrowski met Sir Diamond. Rosalie Mol, die Danielle Houtvast verving, reed als eerste met haar 10-jarige Legend (v.Likoto xx) de fraaie ring in. Met een score van 68.316% kwam de Brabantse combinatie de ring weer uit. “Ja, ik ben heel tevreden. Legend gaf vooral een fijn gevoel in draf. Jammer dat de pirouettes en keertwendingen niet helemaal lukte. Die zijn nog wel moeilijk voor hem. Ik heb met het juniorenteam al eens brons op een EK gewonnen, dus ik weet een beetje hoe het er allemaal toegaat. Gewoon je ‘eigen ding’ blijven doen dat is belangrijk”, zo keek Rosalie Mol terug op haar EK-rit.

EK-debutant Pijpers was meer dan tevreden na haar rit.“Super, superbij ben ik. Van tevoren had ik met mijn trainster Coby van Baalen de proef doorgenomen en zo heb ik ‘m ook gereden. Nowie en ik zijn inmiddels op elkaar ingespeeld. En de sfeer hier met alle Nederlanders is goed en dat stimuleert ook”, lacht een gelukkige Debora Pijpers.

Bondscoach Tineke Bartels was tevreden na de eerste dag: “De accommodatie hier in Compiegne is fantastisch net als het weer. We zijn goed begonnen, maar morgen kan er nog veel veranderen. Rosalie Mol heeft gedaan wat ze moest doen. De draftoer was mooi, jammer dat Legend wat moeite heeft met de keertwendingen want die tellen dubbel. Nu voor de individuele proef wat gas er op. Debora Pijpers reed geconcentreerd, haar Nowie gaf een mooi beeld en de proef was foutloos.”

De Duitsers voeren het klassement aan. Piotrowski staat op de eerste plek en Florine Kienbaum nestelde zich op een voorlopige vierde plek. Zweden staat derde in het tussenklassement.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook