Ga naar hoofdinhoud

Negentien hengsten naar ’s-Hertogenbosch

344 (Zirocco Blue x Julio Mariner xx)
Hoewel de algemene opinie matig enthousiast klonk, was de hengstenkeuringscommissie zeer te spreken over de kwaliteit van de hengsten op de eerste bezichtiging vandaag in Ermelo. Negentien van de zevenenveertig springhengsten verdienden vandaag een uitnodiging voor de tweede bezichtiging in ’s-Hertogenbosch. “Het gemiddelde bij het springen lag vandaag duidelijker hoger”, sprak commissielid Cor Loeffen. “Er zaten fijne springers bij met positief wegende exterieurs”, aldus voorzitter Daan Nanning.


Zirocco Blue VDL drukte duidelijk zijn stempel op de vijfde springdag van de KWPN Hengstenkeuring 2013-2014. Vijf zonen van de Mr. Blue-zoon werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Catalogusnummer 341 Gerko VDL (Zirocco Blue VDL x Goodtimes) sprong met extra veel macht, maar mocht in de galop wat meer souplesse tonen. Hij was royaal ontwikkeld en werd doorverwezen. Cat.nr. 342 (mv. Contender), wiens grootmoeder Gelsa (v. Grundyman xx) het Olympiade paard van Will Simpson Carlsson vom Dach (v. Cassini I) bracht, was de tweede Zirocco Blue VDL-zoon die werd doorverwezen. De fraai gemodelleerde hengst, die iets aan bloed mist, sprong met veel vermogen.

Eveneens doorverwezen werd cat.nr. 347 Goldenboy GR (Zirocco Blue x VDL Cantos), die zich voorzichtig en vermogend toonde, maar in alles wat souplesse miste. Cat.nr. 348 Grespo Blue (mv. Nimmerdor) was een vrij luxe nakomeling van Zirocco Blue VDL die wat aan lichaamsgebruik miste. Verreweg de meest overtuigende zoon van Zirocco Blue VDL was cat.nr. 344 Glen (mv. Julio Mariner xx). De over voldoende bloed beschikkende hengst sprong met extra veel bascule, extreem veel vermogen en veel afdruk. Glen was met zijn springkwaliteiten misschien wel de meest overtuigende hengst van vandaag.

Ook een zeer overtuigende hengst was cat.nr. 335 Gulliver (Zacharov x Calvados) uit de bekende Kattebel-stam. De kleinzoon van Clinton heeft een scherp type en galoppeert gemakkelijk met veel balans. Op de sprong toonde hij veel macht en achter opent hij zeer goed. Op de tribune klonk de uitspraak ‘lekker paard’ regelmatig tijdens de verrichting van Gulliver.

Lees hier al het nieuws over de hengstenkeuring.
Kijk hier voor de afstamming van alle deelnemende hengsten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.