Ga naar hoofdinhoud

New Forest dreigt zeldzaam te worden

De New Forest staat op het punt om een zeldzaam ras te worden. Op dit moment zijn er nog 3.300 volwassen merries. Bij 3.000 wordt het ras als risicovol gezien door de Rare Breeds Survival Trust (RBST).

Behalve de Shetlander en de Welsh, staan alle Britse inheemse rassen op de lijst van de RBST. Volgens Claire Barber van de RBST is er vanaf 3.000 of minder merries heel weinig nodig om dit aantal verder te doen kelderen. Het gebrek van een markt door de financiële crisis geeft volgens haar geen reden om aan te nemen dat er verandering komt in deze neerwaartse spiraal.

Met een slechte markt wordt het voor de fokkers moeilijk om voldoende de genetische diversiteit te waarborgen. “We balanceren op het slappe koord”, zegt Jane Murray van de New Forest Pony Breeding and Cattle Society. “Afgelopen jaar zijn er maar tien hengsten bijgekomen bij de New Forest. Voor 2002 waren het er soms wel honderd. Het is een onvermijdelijk gevolg dat de genetische diversiteit afneemt.”

Bron: Horses / Horse and Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook