Ga naar hoofdinhoud

New Orleans, Pennsylvania en vastgoed niet gegund

De paarden New Orleans en Pennsylvania zijn niet gegund aan hun bieders na de veiling van Stal Eurocommerce. Het paard New Orleans is vanwege een te lage bieding (€ 210.000) niet gegund. Pennsylvania kon niet gegund worden vanwege onduidelijkheden rondom de eigendomssituatie. De vrijwillige veiling van het stallencomplex te Lochem is ook niet gegund omdat de biedingen stokten op 2,05 miljoen, ruim onder verwachte opbrengstprijs. Dit vastgoed komt nu op reguliere wijze te koop.


De veiling van de springstal bracht maandag 11,5 miljoen euro op. Dat is het totaalbedrag voor 27 paarden – de olympische London (8,6 miljoen) – en de inventaris, waaronder vrachtwagens en stalbenodigdheden. Al deze kavels zijn inmiddels gegund aan de bieders, die hun goederen na betaling in de komende dagen afhalen.

Rabobank is tevreden over het proces en de opbrengst van deze online veiling: aansluitend op de kijkdagen waren er ruim 800.000 unieke bezoekers op de site. De veilingopbrengst is aanzienlijk in relatie tot de nog openstaande vordering van ruim 50 miljoen euro op Visser.

Op het paard Cleveland en het 50 procent aandeel in het paard Namelus R is geen bod uitgebracht. Cleveland, Namelus R, New Orleans en andere paarden die in de aanloop naar de veiling nog zijn getraceerd, zullen later worden verkocht.

Bron: Horses / Rabobank

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook