Ga naar hoofdinhoud

Nia Domo’s Bolero dagkampioen hengstenkeuring Welsh

Nia Domo’s Bolero
De zwarte, vijfjarige NWR-hengst Nia Domo’s Bolero werd afgelopen zaterdagavond in Ermelo verkozen tot algemeen dagkampioen van de hengstenkeuring van het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek. De Orchard Boginov-zoon kreeg echter grote concurrentie van de driejarige palomino Nilantshoeve’s Zippo (v. Cadlanvalley Goldstar), die uitendelijk sectie B kampioen werd.

“Het viel voor ons niet mee om uit zo’n fantastische groep hengsten een kampioen aan te wijzen”, sprak juryvoorzitter Peter Goumans. Het sectiekampioenschap bij de A’s ging naar de vierjarige mooi gelijnde Spoorzicht’s Hilfiger (v. Brynrodyn Bonheddwr). In totaal werden zes driejarige en drie vier jaar en oudere A-hengsten ingeschreven. Aanvoerder bij de driejarigen was de over de over zeer veel mountainmodel beschikkende Roetsenest Bugatti (v. Roetsenest Hedin). De jury wees bij de B’s uiteindelijk vijf driejarige hengsten aan die ingeschreven worden als stamboekhengst en één vierjarige.

In de sectie C werd alleen de driejarige Newgap the Hitman (v. Eyeswick Hagro) goedgekeurd.
De vijfjarig massale, goed ontwikkelde en sterk bewegende D-hengst Llynhywel the President (v. Newydd Lloyd) werd aangewezen als kampioen in zijn sectie. De enige nieuw te keuren hengst, de driejarige Brynithon Red-Flyer (v. Brynithon The Gigalo) werd door de jury ingeschreven als stamboekhengst.

Een kleine groep van vier NWR-hengsten mag door naar het verrichtingsonderzoek, waarvan de lichtvoetige Bijsterhof’s Diamond Dancer (v. Heitrak’s Marvin) met oorverdovend applaus door het publiek verkozen werd tot de hengst met de beste draf.

Bron: Horses / De Paardenkrant / NWPCS.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook