Ga naar hoofdinhoud

Nicola Philippaerts wint Grote Prijs Omaha

H&M Harley vd Bisschop met zijn voormalige ruiter Nicola Philippaerts Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nicola Philippaerts besloot eerder op de dag niet meer van start te gaan in het afsluitende deel van de Wereldbekerfinale. Hij nam sportief revanche door met H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) de Grote Prijs op zijn naam te schrijven met een foutloze barrage in 38,65 seconden. Italiaan Lorenzo de Luca pakte de tweede prijs met Limestone Grey (v. Try-Time). Hij reed foutloos rond in 39,77 seconden.

Nicola Philippaerts nam naast een goed gevoel met zijn overwinning bijna $ 43.000 mee naar België. De derde plaats – na de snelste barrage in 38,18 seconden- was voor Ludger Beerbaum met Chiara (v. Contender). Hij kreeg echter een balk onderweg waardoor een hogere klassering er voor hem niet inzat. Amerikaan Karl Cook pakte met Tembla (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de vierde plek in 4/38,95 seconden en plek vijf was voor Christian Heineking (Dld) met NKH Calango (v. Calvados Z) in 4/41,16.

De voorheen door Maureen Bonder gereden Alex (v. Arpeggio) belande in deze Grote Prijs op de zesde plaats met de Amerikaanse Audrey Coulter in het zadel.

Later vandaag wordt in Omaha het derde onderdeel van de Wereldbekerfinale voor de springruiters verreden.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor al het nieuws over de Wereldbeker in Omaha

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.