Nieuw paard voor Spencer Wilton

Spencer Wilton, hier met Super Nova II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Olympisch dressuurruiter Spencer Wilton heeft sinds kort de Sandro Hit-nakomeling Santa Maria onder het zadel. De bruine merrie werd in 2016 voor 300.000 euro verkocht op de PSI veiling en kwalificeerde zich in 2017 voor het Duitse Bondskampioenschap.


De zesjarige Santa Maria is de volle zus van het Grand Prix paard St. Emilion, die door Dorothee Schneider uitgebracht werd. Op de PSI veiling van 2016 werd zij verkocht voor een bedrag van 300.000 euro. In 2017 kwalificeerde zij zich voor het Duitse Bondskampioenschap onder het zadel van Nicole Wego en werd zij zesde bij de vijfjarige dressuurpaarden in Warendorf.

 

Fokkerij

De merrie werd aangekocht door Alex en Marcia Mouradain in samenwerking met Hof Kasselmann. Hun dochter Jade traint al geruime tijd bij Spencer Wilton en nu wilden zij een sportpaard met fokkerijmogelijkheden aankopen om door de Brit uit te laten brengen.

 

Video P.S.I. Auction

 


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.