Ga naar hoofdinhoud

Nieuw project NHB Deurne: Equine Talent en Business

Foto: Lonneke Ruesink
Het project Equine Talent en Business van NHB Deurne zal aanstaande maandag 18 februari van start gaan. Zes ambitieuze studenten zullen vijf maanden lang een eigen bedrijf draaiende moeten houden waarbij ze jonge paarden zadelmak maken, trainen en ook te maken krijgen met alle aspecten van het ondernemerschap.

De paarden worden geleverd vanuit onder meer de bekende stallen van Hans Dings, Nico Witte, Joop van Uytert, Tim Coomans en de VDL Stud. Met dit stageproject denkt NHB Deurne in te spelen op de vraag van het bedrijfsleven. “Vanuit de hippische sector is er vraag naar studenten die ervaring hebben met het trainen van jonge paarden én die verstand hebben van zaken doen. Equine Talent en Business omvat het totale paardenvak waar de studenten na hun opleiding mee te maken krijgen. Zo creëren we voor alle partijen een win-win situatie”, legt docent en initiatiefnemer Leo de Bruijn uit.

Behalve het trainen van paarden krijgen de studenten ook te maken met andere bijkomstige zaken van een onderneming. De NHB Deurne organiseert workshops worden de studenten hierin getraind en gaan zij zelf in gesprek met onder andere stallen, de bank en voedingsleveranciers. De verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de student staat hierbij centraal. “We stimuleren de zelfstandigheid en het vermogen om zich te ontwikkelen door hen te prikkelen met een beloning. Zo houden de studenten zich ook bezig met besparingen voor NHB Deurne door de kosten van voer, hooi en stro zo veel mogelijk te drukken”, aldus projectleider Daniel Jansen.

Uiteindelijk werden zes studenten gekozen uit een groot aantal kandidaten. MBO Paardensportstudenten Julia Drohm, Robin den Broeder, Franca Opdam en Siebren Dekker richten zich op het trainen van de paarden. De HBO Paardensport studenten Sem Wanten en Wendy op ’t Hoog nemen de communicatie, marketing en het schrijven van een businessplan voor hun rekening.

Bron: Horses / NHB Deurne

Eén reactie op “Nieuw project NHB Deurne: Equine Talent en Business

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook