Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe aanwinst voor Doda de Miranda

De tien-jarige merrie Nouvelle Europe Z is vanaf heden in eigendom van de Braziliaanse springruiter Doda de Miranda. Deze Nelson Z-dochter werd gefokt door Lucas Sneijers en maakte furore onder zijn voormalige amazone Faye Schoch.

Vorig jaar eindigde de combinatie als vijfde in de Prix des Vins bij het prestigieuze CSI5* van Geneve. Ze vertegenwoordigen Zwitserland inj de Nations Cup in Bratislava en boekten bijzonder mooie resultaten bij het CSI2* in Vilamoura.

Over de aankoop zei Doda het volgende: “Ik ben blij met dit paard, nu heb ik een extra optie voor de WEG in september. Maar ik begin rustig en dan zien we wel hoe we ons ontwikkelen. Ik hoop haar in één of twee Global Champions Tours te kunnen starten en dan is het afwachten hoe ze presteert”.

Genetisch gezien komt de merrie uit een veelbelovende lijn. Zowel Nouvelle Europe Z als haar vader Nelson Z hebben dezelfde grootmoeder, Tanja (v. Pantheon). Deze merrie is de moeder van de wereldberoemde Renata La Silla (Anja) met als vader Ramiro Z.

Bron: Horses / Noelle Floyd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook