Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe datum wedstrijddebuut Rath en Totilas

Matthias Alexander Rath TotilasKlaus-Martin Rath, vader en coach van Matthias Alexander Rath, laat weten dat een nieuwe datum is vastgesteld voor het wedstrijddebuut van zijn zoon met Totilas (v. Gribaldi). Het langverwachte debuut is gepland voor het hemelvaartsweekend in München. Met Pinksteren staat het toernooi in Wiesbaden op de agenda.

Afgelopen weekend zou Totilas zijn debuut maken in Hagen, maar dit werd uitgesteld omdat het herstel van een hoefzweer langer duurde dan verwacht. Eerder werd ook al een openbare training voor de pers afgezegd vanwege de hoefzweer. Afgelopen week ging het gerucht dat het paard mogelijk met fysieke problemen zou kampen of dat Rath niet goed met het paard overweg zou kunnen. Dit werd door eigenaar Paul Schockemöhle ten stelligste ontkend. Vanmorgen heeft de hengst zijn stal bij Schockemöhle in Vechta verlaten. Rond elf uur werd Totilas door ruim vijftig journalisten en tien televisieploegen warm onthaald op zijn nieuwe stal bij Ann Kathrin Linsenhoff in Kronenberg.

Over 99 dagen starten de Europese kampioenschappen dressuur in Rotterdam. Rath hoopt zich met Totilas te kwalificeren voor dit EK. Hij moet daarvoor twee keer minstens 64% scoren bij twee niet uit Duitsland afkomstige juryleden tijdens internationale dressuurwedstrijden. Een week na Pinksteren wil Rath naar Balve, waar het nationaal kampioenschap plaats vindt. Deze wedstrijd is verplicht voor alle Duitse combinaties die zich willen kwalificeren voor het EK. Als alles volgens plan verloopt verschijnt Totilas daarna tijdens CHIO Aken in de ring.

Bron: Horses.nl

10 reacties op “Nieuwe datum wedstrijddebuut Rath en Totilas

 • Bobien

  En het media circus gaat maar door.
  En in plaats van Totilas rustig aan zijn nieuwe omgeving te laten wennen, gaar hij maar een training doen.
  Hopelijk vindt Totilas zijn nieuwe thuis leuk.
  Ik ben benieuwd naar hun eerste wedstrijd, ik wens ze in ieder geval veel succes

 • Patricia

  “Rond elf uur werd Totilas door ruim vijftig journalisten en tien televisieploegen warm onthaald op zijn nieuwe stal bij Ann Kathrin Linsenhoff in Kronenberg. ” TIEN tv ploegen!!. Die waren er bij de WK in Kentucky niet eens :))

 • Richard

  Tijdens de speciaal ingelaste persconferentie werd ook bekend gemaakt dat Totlas last heeft gehad van een dwarszittende scheet. Gelukkig hoefde deze niet operatief te worden verwijderd.
  Hebben de media echt niets beters te doen?

 • Meta

  @ Richard
  Zou hij wellicht stiekum in een onbewaakt ogenblik GRAS gegeten hebben….;-(

  http://biologiepagina.nl/1/Ordening/OefentoetsSO/gras.jpg

  Freudiaanse verspreking ? dat U hem “Totlas(t) noemt..(lol)

  (grapje ! ;-))

  Was best leuk die persconferentie:

  http://www.matthias-rath.de/typo3temp/GB/130e20868f.jpg

 • Richard

  Meta, dat is inderdaad een mogelijkheid.
  Wat ik eigenlijk wil zeggen met mijn (beetje) flauwe opmerking dat als er niets te schrijven is over Totilas ze wel wat verzinnen om er toch wat over te schrijven te hebben.
  het team rond Totilas weet elke keer wel op ene geniale manier in de media te komen.
  Of dit aan het eind zo goed is voor de combinatie is natuurlijk wel de vraag.
  “Het maakt niet uit hoe ze over je schrijven, als ze maar over je schrijven”

 • Meta

  @ Richard
  Maar ja…negatieve aandacht is ook aandacht en grapjes ontstaan dan vanzelf.
  Het is dekseizoen…en er staan duizenden rietjes met zaad van hem in de stikstof te wachten op gretige merries..

  😉 (Alleen deze week 50% korting?)

  Btw:
  Kunnen Anky en Matthias zich nog kwalificeren (geselecteerd worden A- kader) voor London 2012 (mochten ze dat in de planning hebben)?

 • Patricia

  @ Meta,
  Ja hoor, Anky kan zich nog kwalificeren voor London 2012. Tenminste … als Sjef na een goed gesprek heeft vastgesteld dat ze “coachable” is :)))

  http://www.equestro.be/2011/05/knhs-pakt-uit-met-olympische-kaders/

  “Om in het Olympisch kader opgenomen te kunnen worden, moeten de ruiters naast zeer aansprekende prestaties, ook ‘commitment‘ aan het KNHS-programma tonen en stelt de bondscoach in een gesprek vast of de Olympisch kaderkandidaat ‘coachable’ is.”

 • Meta

  @ Patricia
  In het door jouw getipte artikel kan ik niet terug vinden hoe groot het team mag zijn.ik begrijp wel dat er flinke kosten aan verbonden zijn gezien het verblijf op locaties en de salarissen van de trainers,mental coaches,koek en zopie enz enz.
  maar de nederlandse equipe heeft natuurlijk best een aantal goede gegadigden,dat zal bv met spanje (i love him ;-)…

  http://www.youtube.com/watch?v=hx3a4nNO3ak

  …misschien minder dressuurruiters kunnen leveren.
  Of mogen er maar een beperkt aantal deelnemen per land?
  Dan zou het nog wel eens zwaar kunnen worden voor Anky en Matthias om zich te kwalificeren?!

  Groet Meta 😉

 • Patricia

  @ Meta
  Dat artikel ging meer over het Nederlandse kader. Dat kan net zo groot zijn als de KNHS wil, dan wel kan betalen.

  Hoeveel deelnemers er naar de Olympische Spelen mogen, is een ander verhaal.
  Uit het hoofd: Het aantal deelnemers dat een land per discipline maximaal mag afvaardigen naar de Spelen, wordt bepaald door het IOC.
  In het reglement van het IOC staan ook de termijnen voor indienen van de namen op de longlist en de shortlist.

  Het Nederlands Olympisch Comité bepaalt vervolgens aan welke eisen een sporter moet voldoen om te worden uitgezonden. Meestal doet het NOC dat samen met de verantwoordelijke sportbond. In het geval van de paardensport is dat dus de KNHS.
  Ik meen dat de KNHS een voorstel doet richting het NOC, maar dat het NOC officieel het laatste woord heeft, al vermoed ik dat het NOC in de praktijk de voordracht van de KNHS 1-op-1 zal overnemen.

  Kortom, het IOC zegt bijvoorbeeld dat Nederland 4 dressuurruiters mag sturen met 5 paarden en dat de sluitingsdatum 4 weken voor aanvang van de Spelen is. Of 5 ruiters met 4 paarden en een sluitingsdatum van 6 weken.

  Het NOC en de KNHS gaan vervolgens kijken welke ruiters en paarden dat worden en proberen er aan te denken dat ze de fax op tijd versturen 🙂

 • Meta

  Bedankt voor je uitleg Patricia!

  Dus als ik het goed begrijp zullen sommige ruiters zich moeten plaatsen en in the picture rijden en punten scoren en anderen ,zoals Anky en Edward zouden sowieso mee kunnen doen vanwegen hun opgebouwde credits als bewezen kampioenen met een zekere status, ongeacht met welk paard en als Duitsland Matthias Rath uit wil zenden ,is dat hun vrije keuze ongeacht zijn prestaties met Totilas ,maar meer zijn prestaties bewezen als ruiter?.

  Het is pure interesse hoor en is (sorry red.) volledig off topic.

  Groet met@ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.